Twitter
12 Şubat 2018 Pazartesi

Afrin Harekâtı'nda şehit olan Astsubay Ömer Bilal Akpınar'ın vasiyeti okuyanları ağlattı.

Astsubay Ömer Bilal Akpınar, 7 Şubat'ta Zeytin Dalı Harekâtı'nda teröristlerin düzenlediği saldırıda şehit oldu. Cenazesi Safranbolu'dan son yolculuğuna uğurlandı. Onu uğurlamaya binler gelmişti. İlçe halkı sel olup kent meydanındaki cenaze törenine aktı. Gözyaşları içinde uğurlanan Akpınar'ın şehit düşmeden 28 gün önce arkadaşına attığı mesaj ortaya çıktı. Astsubay mesajında vasiyetini yazmıştı şehit olana kadar mesajın saklı kalmasını istedi. Annesinden dua istemiş şehit astsubay, babasından ise helallik...

Şehit astsubay, her satırı insanın yüreği dağlayan vasiyette eşine de seslenmiş. Eşi Nur'a, "Öbür tarafta birbirimize kavuşacağız inşallah... Beraber planladığımız gezilecek yerleri gezsin, benim yasımı tutmakla ömür geçirmesin. Aileme iyi baksın" diye yazmış, son bölümde ise devletin bağlayacağı maaşın bir kısmını Zehra teyzeye verilmesine vasiyet etmiş.

Annesi Ülker, eşi Hafize Nur ve kız kardeşi Beyza Akpınar; şehidin Safranbolu Şehir Mezarlığı'ndaki kabrini ziyaret etti. Bilal Akpınar'ın vasiyetinin son cümlelerinde bahsettiği Zehra Söylemez de oradaydı. Safranbolu Yağmur Yardımlaşma Derneği başkanı olan Söylemez; şehidin Ömer Halisdemir adına açılan yetimhaneye bağışta bulunduğunu söyledi.