Twitter
28 Haziran 2018 Perşembe

Türk Hava Yolları, İstanbul 3. Havalimanı'na taşınmak için hazırlıklarını sürdürüyor. Bu taşınma ve yatırım için THY, bankalardan 1 milyar dolarlık kredi çekecek.

Yüzde 90'ı tamamlanan İstanbul'un yeni havalimanına taşınmak için hava yolu şirketlerinin hazırlıkları sürüyor. Türk Hava Yolları taşınma ve yatırım için bankalardan kredi çekecek. THY, taşınma kapsamında yapacağı yatırımlarda kullanmak üzere 1 milyar dolar civarında kredi kullanacak. Bunun için yerli ve yabancı bankalarla masaya oturuldu.

Türk Hava Yolları 1 milyar doları, taşınma, müşteri satış ofisleri, taşıma bantları gibi alanlarda kullanacak. Toplam yatırım bedeli 10.25 milyar euro olan İstanbul 3. Havalimanı'na taşınma işi, dünyanın en büyük taşınma operasyonu olacak. 25 Ekim öncesinde yeni havalimanına, deneme uçuşları hariç, herhangi bir uçuş gerçekleştirilmeyecek. 25-30 Ekim tarihleri arasında ise, Atatürk Havalimanı'ndan malzeme taşınması amacıyla yeni havalimanına sınırlı sayıda uçuş düzenlenebilecek.

Taşınma süreci 30 Ekim gece 03'de başlayacak, 31 Ekim gece yarısında bitecek. Malzemelerin taşınması için ağırlıklı olarak karayolu kullanılacak. Bu 45 saatlik süreçte iki havalimanında da sınırlı uçuş olacak.