Twitter

Fatih Altaylı

Teke Tek Pazartesi - Salı
Teke Tek - 13 Nisan 2021 (Oruç tutmak bağışıklığı düşürür mü?)
14 Nisan 2021 Çarşamba Süre: 02:03:08

Sorulmayanların sorulduğu sadece gerçeklerin konuşulduğu bir ekran klasiği Teke Tek

Koronavirüs vaka sayısı neden katlanarak artıyor?  Salgın Türkiye’de nasıl kontrol altına alınacak? Bilim Kurulu hangi önlemlerin alınmasını tavsiye etti? Korona aşıları mutant virüse karşı etkisiz mi?

Teke Tek'te Prof. Dr. Ateş Kara: Asıl yapılması gereken tam kapanmaydı ama bu da ciddi bir kısıtlama getirdi. Kapanma sonrası da yavaş yavaş açılmalıyız. Geçen Haziran öncesi rakamlara dönmemiz gerek. Asıl etkiyi 3. ve 4. hafta göreceğiz"

Teke Tek'te Prof. Dr. Ateş Kara: "Şu an kullandığımız aşı İngiliz varyantına karşı etkili gözüküyor. İnaktif aşının Brezilya varyantına karşı etkinliğinde bir miktar azalma var. 8-10 ay koruyan bir aşı varyant karşısında 4 ay koruyor"

"Güney Afrika, Brezilya ve İngiltere varyantları en sık görülenler ve üçünün de bulaş hızı ile öldürücülüğü çok yüksek. Ayrıca antikordan kaçma olasılıkları da var" Teke Tek'te Prof. Dr. Aynur Eren Topkaya sık görülen varyantları ve özelliklerini yorumladı

Teke Tek'te Prof. Dr. Aynur Eren Topkaya: "Farklı aşılar kullanılabilir, teorik olarak olur ama bununla ilgili henüz yeterli bilimsel çalışma yok. Zaman içinde göreceğiz"

Fatih Altaylı soruyor; Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara ve Tıbbi Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Aynur Topkaya yanıtlıyor

DİĞER KISIMLAR
2. Bölüm
13 Nisan 2021 , Salı
Süre: 01:43:56