Twitter
Teke Tek Bilim - 18 Temmuz 2022 (Ne olursa ekonomi hemen toparlanır? Prof. Dr. Hurşit Güneş Teke Tek Bilim'de soruları yanıtladı)
19 Temmuz 2022 Salı Süre: 01:26:31

Kredi Risk Primi nedir? Türkiye'nin Kredi Risk Primi neden artıyor, sonuç ne olur? Türkiye'nin döviz rezervi ne? Dış borç sorunu var mı? Ekonomi büyümeye devam edecek mi? Fiyat artışı ekonomideki hareketliliği nasıl etkiledi? Gelir dağılımında değişiklik var mı? Benzindeki düşüş fiyatlara yansır mı? Gıdada fiyat artışı devam eder mi? Diğer ülkelerde gıda fiyatları nasıl? Konut fiyat artışı devam eder mi? Euro-Dolar paritesinde ne oldu? Kur Korumalı Mevduat devam edecek mi? Faiz artışı gündeme gelir mi? Kur Korumalı Mevduat Sistemi sürer mi? Enflasyon nasıl düşer? Ne olursa ekonomi hemen toparlanır? Türk Lirası nasıl değer kazanır? 
Teke Tek Bilim'de Prof. Dr. Hurşit Güneş: "Dünya'nın en kötü ekonomisi olma yolundayız. Hem enflasyonla mücadeleniz hem de ciddi bir ekonomi politikanız yok diyorlar. Bu yüzden artıyor. MB'nin net rezervi de eksi 54 milyar dolar olmuş"
Teke Tek Bilim'de Prof. Dr. Hurşit Güneş: "Bebek'te dolaşmak ile Bağcılar'da dolaşmak arasında fark var. Gelir dağılımı çok hızlı bozuluyor. Zaten enflasyonun altında zam verildi. Fiyatlar çok fazla artıyor"
Teke Tek Bilim'de Prof. Dr. Hurşit Güneş: "Türkiye'nin en önemli sorunu tarımdır. Çok ciddi reformlara ihtiyaç var. İktidar olarak bu tarımı 20 yıldır yönetiyorsun ama iyiye gitmiyor. Etrafındakilere sorman gerekmez mi?"
Teke Tek Bilim'de Prof. Dr. Hurşit Güneş: "Kur Korumalı Mevduat zaten hiç olmamalıydı. Kesinlikle kalkmalıdır. Kasayı boşaltmaktadır. İktidar bu sistemle dövizi kontrol ettiğini düşünüyor ama aslında beceremiyor"
Teke Tek Bilim'de Prof. Dr. Hurşit Güneş: " Sadece iktisat politikalarıyla ekonomik dengelerin düzenlenebileceğini düşünmüyorum. Hukukun üstünlüğü ve adalet yeniden sağlanarak önemli mesafeler alınır"


Teke Tek Bilim'de Fatih Altaylı sordu; Ekonomist Prof. Dr. Hurşit Güneş yanıtladı.