Twitter
"15 Temmuz devletin sonu olabilirdi" | Teke Tek Bilim - 21 Şubat 2021
22 Şubat 2021 Pazartesi Süre: 01:37:38

Fatih Altaylı ile Teke Tek Bilim’de Türkiye’yi Akdeniz körfezine sıkıştırmak için süregiden uluslararası hamleler, Mavi Vatan doktrininin nasıl hayata geçebileceği ve Irak’ın kuzeyinden başlayan koridorun Mavi Vatan için ne anlama geldiği anlatılıyor.

Türkiye'yi Akdeniz Körfezi'ne sıkıştırma hamleleri, Mavi Vatan doktrini nasıl hayata geçer? Teke Tek Bilim'de Fatih Altaylı soruyor; Doç Dr. Cihat Yaycı yanıtlıyor Teke Teke Bilim'de Eski Tümamiral Doç Dr. Cihat Yaycı: "Asıl beka sorunu FETÖ'dür. 15 Temmuz’da hedef iktidar değil Türkiye'ydi. Türk Milleti 15 Temmuz’da tekrar “millet” oldu. Darbe başarılı olamazdı. İç savaş çıkardı, milis kuvvetleri kurardık."

FETÖ ile mücadele ne aşamada? Türkiye'yi Akdeniz Körfezi'ne sıkıştırma hamleleri... Mavi Vatan doktrini nasıl hayata geçer? Teke Tek Bilim'de Fatih Altaylı soruyor; Doç Dr. Cihat Yaycı yanıtlıyor... #TekeTekBilim’de Cihat Yaycı: “15 Temmuz saat 20:30’dan önce ‘TSK’da FETÖ’cü var’ diyenler hakkında soruşturma açılıyordu. 2000 yılından sonrakiler iyi analiz edilmezse katıksız bir tabaka gelir, yapılacak hiçbir şey kalmaz”

Teke Tek Bilim'de Cihat Yaycı: "'Kara ülkesi' zihniyeti değişmeli. Türkiye’nin bir deniz ülkesi olduğunu anlamak gerek. Türkiye’de ithalat-ihracat yüzde 85 denize bağlı. Denizciliğin ulaştırmadaki yükü ise yüzde 4,5” Cihat Yaycı, Mavi Vatan Doktrini'nin bilinmeyenlerini #TekeTekBilim’de anlatıyor.

Türkiye'yi Akdeniz Körfezi'ne sıkıştırma hamleleri, Mavi Vatan doktrini nasıl hayata geçer?" konularının konuşulduğu Fatih Altaylı ile Teke Tek Bilim'in konuğu Müstafi Tümamiral Cihat Yaycı oldu.

Fatih Altaylı soruyor; Müstafi Tümamiral-Akademisyen Doç. Dr. Cihat Yaycı Teke Tek Bilim’de yanıtlıyor.