Twitter
Olaylar ve Görüşler - 22 Mayıs 2021 (Seçmen beklentilerine yanıt alabiliyor mu?)
23 Mayıs 2021 Pazar Süre: 02:54:29

Serap Belet ve Muharrem Sarıkaya soruyor; Akademisyenler Prof.Dr. Sencer Ayata ile Prof. Dr. Fuat Keyman, Siyasi Stratejist Elif Dördüncü Aydemir ve Kamuoyu Araştırmacısı İhsan Aktaş yanıtlıyor.

 

#Olaylar ve Görüşler’de Prof. Dr. Fuat Keyman: “İttifaklar seçim için önemli ama yeterli değil. Önemli olan seçimi kazanacak olan ittifakın nasıl bir hikâye yaratacağı. Gençlere dokunmayan bir yapının seçimleri kazanması çok mümkün gözükmüyor”

 

Sencar Ayata: "Muhalefet söylem olarak üstünlüğü ele geçirdi" - Olaylar ve Görüşler

 

Olaylar ve Görüşler’de Elif Dördüncü Aydemir: “Türkiye’nin % 35’i genç nüfus. Bu yüzden sandıkta başarı çok güç. Gençler geleceklerini geçen yüzyılın insanları, kavgaları ve söylemleriyle yönlendirilmekten memnun değil"

 

GENAR Şirketi Başkanı İhsan Aktaş: “Yeni sistemin ayarlarıyla ilk yüzleşen parti, AK Parti oldu. Yeni sosyolojiyi tanıma noktasında bütün partilerin problemi var. Sistem değişikliği ilk etkisini AK Parti’ye yaptı"

#OlaylarveGörüşler'’de Prof. Dr. Sencer Ayata: “Partilerin güçsüzleşmesinin en önemli nedeni bütün gücün devlete kayması. Türkiye, ‘Orta kültür tuzağına’ düştü. Siyaset, vasıflı işgücüne dayanmadığı için iktidar tıkanıyor.”