Twitter
Nedir Ne Değildir - 23 Aralık 2021 ("Kur Korumalı TL Mevduatı" uzun vadede sürdürülebilir mi?)
24 Aralık 2021 Cuma Süre: 02:44:17

Dövizdeki düşüş etikete ve enflasyona ne zaman yansır? Dolardan sonra enflasyon da düşer mi? Döviz kur farklı nasıl ödenecek, Hazine'ye yük getirir mi? Banka kredi faizlerinde son durum ne? "Kur Korumalı TL Mevduatı" uzun vadede sürdürülebilir mi? Asgari ücret kura göre belirlenir mi? Döviz neden yükseldi, nasıl düştü? Döviz kurunda düşüş devam eder mi? TL'ye döviz garantisi ne kadar sürer? Ekonomide dengeler oturuyor mu? "Zam Yağmuru" iddiası çürüdü mü? Döviz kuru garantisi örtülü faiz mi? Fahiş fiyatlar ne zaman düşecek?

 

Yeni modele karşı güven oluştu mu? Uzun vadede sürdürülebilir mi? Nedir Ne Değildir'de Nasuhi Güngör: Bir rahatlama, nefes alma oldu. Yeni modelin başarılı olabileceğine dair algı oluşmaya başladı. Sahadaki sıcak araştırmalara göre; inancın ve iyimserliğin yükseldiğini görüyoruz

 

Nedir Ne Değildir'de Gürsel Tekin: "Ortada bir model yok. İktidar öngörülemez freni patlamış kamyon gibi doların nerede duracağını bilmemekte. Öngöremediği için şu anki sisteme geçildi. Fakat bu da dolaylı faizdir"

 

Nedir Ne Değildir'de Prof. Dr. Mehmet Şahin: "Son 1,5- 2 aya iyi bakmak lazım. Bu durumu kullanmak, vurgun yapmak isteyenler de oldu. Fiyat istikrarının korunması gerekiyor. Şimdi belli bir plan, program devreye sokuldu"

 

Nedir Ne Değildir'de Murat Çelik: "Ankara'da bakkalından oto galericisine insanlarla konuşuyorum. Hepsinin tek derdi; önümüzü görmek. '3 gün önce 18'di, bugün 12 ama yarınımızı bilmiyoruz' diyorlar. Bir güven ortamı sağlanmasını istiyorlar"

 

Nedir Ne Değildir'de Kemal Öztürk: "Yeni modeli helikopterden alevin üstüne dökülen suya benzetiyorum. Yani alev durdu ama yangın altta devam ediyor. Hükümetimiz vatandaşının ekonomiye güvenini sağlarsa bu yangını tam olarak söndürür"

 

Nedir Ne Değildir’de Mehmet Akif Ersoy soruyor… Konukları, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Habertürk Yazarı Kemal Öztürk, Posta Gazetesi Yazarı Murat Çelik, Siyaset Bilimci Prof. Dr. Mehmet Şahin ve Habertürk Yorumcusu Nasuhi Güngör yanıtlıyor.