Twitter
Nedir Ne Değildir - 28 Ekim 2021 (Halk ekonomik sorunları kimin çözeceğine inanıyor?)
29 Ekim 2021 Cuma Süre: 03:10:46

Türkiye'de alım gücü ne durumda? Halkın ekonomiye bakışı ne durumda? Halk ekonomik sorunları kimin çözeceğine inanıyor? Halk rakama mı söyleme mi bakıyor? Avrupa'da enflasyon ne durumda, Türkiye'de ne olur? Halkın gündemi ne? AK Parti'nin ekonomi planı ne? Enflasyon yıl sonu ne olur?

Siyasette gündemi kim belirliyor? Söylem üstünlüğü kimde, muhalefette mi, iktidarda mı? Çözüm önerilerini kim getiriyor?

 

Nedir Ne Değildir'de Deniz Zeyrek: "Sayın Erdoğan'ın söyledikleri 81 milyonu kapsamaz. Herkes zengin değil. Ekonomi tartışmasını çektikleri nokta doğru değil. Çok vergi ödüyoruz. Bir apartman görevlisi asgari ücretle çalışır. Araba alma gücü olmaz"

 

Nedir Ne Değildir'de Serkan Toper: "Sayın Erdoğan yatırımları teşvik etmek, ihracatı artırmak istiyor. İktisadi bağımsızlık için düşük faiz şart. Ben de bunu destekliyorum. Elbette hemen tabana yayılmaz. Fakat hükümet gerekli adımları atıyor"

 

Nedir Ne Değildir'de Murat Gezici: "CHP ve İYİ Parti sahaya yoğun gidiyor ve 'Çözüm yaratabilirim' diyor. Vatandaş kişi arayışında değil, sistemi sorguluyor. Millet İttifakı sistemin yanlış olduğunu anlatmaya başladığından beri büyümeye başladı"

 

Nedir Ne Değildir'de Kemal Öztürk: "Sayın Erdoğan Türkiye ortalamasını çok uzun yıllar çok iyi yakalayan bir siyasetçiydi. Artık o görüşte değilim. Muhalefet de aynı başarıyı gösteremiyor. Milletin ana sorunu parlamenter sistem değil. Halkın gündemi ekonomi"

 

Nedir Ne Değildir'de Hasan Basri Akdemir: "İktidarın ekonomi yönetimi konusunda iletişim hataları var. Böyle olmasına rağmen muhalefete gidiş yok. Sosyal yardıma muhtaç bir toplum olduk. Muhalefet de iktidar gibi yaptığı sosyal yardımlarla övünüyor. Aksine daha çok çalışmamız gerek"

 

Nedir Ne Değildir'de Faruk Aksoy: "İktidarın ekonomiyi iş dünyasıyla masaya yatırdığına şahit olmadım. İş adamlarının meseleyi ciddi şekilde iktidarla paylaşması gerekir. Ayrıca iktidara bugünün hesabını sorarız ama umudu muhalefete sorarız. Bu azalmışsa sorumlusu muhalefettir"

 

Nedir Ne Değildir’de Mehmet Akif Ersoy soruyor… konukları; Habertürk Yazarı Kemal Öztürk, Av. Hukukçu Serkan Toper, Gazeteci / TV5 Hasan Basri Akdemir, Gezici Araştırma Merkezi Başkanı Murat Gezici, Sözcü Gazetesi Yazarı Deniz Zeyrek ve Gazeteci-Yazar Faruk Aksoy yanıtlıyor.