Twitter
Nedir Ne Değildir - 30 Mart 2021 (Salgın döneminde kongre polemiği)
31 Mart 2021 Çarşamba Süre: 01:56:35

Mehmet Akif Ersoy’la Nedir ne Değildir’de salgın yönetimi polemiği, muhalefetin erken seçim çağrıları ve Ankara’daki kabine değişikliği kulisleri masaya yatırılıyor.

"Sorumluluk bilinciyle hareket etmemiz gerektiği gerçek. Fakat Sayın Erdoğan istiyor ki pandemi gündelik hayatımızı kilitlemesin. Bunu da tavırlarıyla gösteriyor. Zaten ekonominin çarkları da dönüyor" Nedir Ne Değildir'de Hasan Öztürk salgın döneminde kongre polemiğini yorumladı

Nedir Ne Değildir'de CHP'li Zeynel Emre: "Salgının bir yılı doldu ve gördük ki kesinlikle iyi yönetilemedi. Aşı konusunda istenen seviyede değiliz. Esnaf zor durumda ve milyonlarca insanımız işsiz kaldı. Kongreler nasıl daha güçlü görünürüm diye yapıldı"

Nedir Ne Değildir'de Nagehan Alçı: "Pandemide Batı ile karşılaştırdığımızda yaptığımız iyi işler de var, sıkıntıda olduğumuz durumlar da... Aşı refleksimiz hızlı, altyapımız iyi. Aşı tedariki sorununu tek başına iktidara yüklemek de doğru değil"

Nedir Ne Değildir'de Dr. Sinan Oğan: "Bence tüm partiler kongre konusunda başarısız oldu. Üretmememize rağmen aşı temininde başarılıyız. Dünyada ilk 10 içindeyiz. Fakat Hıfzıssıha niye kapatıldı diye de sormalıyız. Aşı ihraç eden bir ülkeydik. Neden bu hale geldik demeliyiz"

Nedir Ne Değildir'de Prof. Dr. Mehmet Ceyhan: "Okullar olabildiğince açık olmalı fakat yöntem yanlış. Bu şekilde açık olursa ciddi risk oluşturur. Hiçbir bilimsel kriter olmadan açarsanız iyi sonuçlar vermez"

Nedir Ne Değildir'de İYİ Parti'li Müsavat Dervişoğlu: "Türkiye'nin iktidar değişikliğine ihtiyacı var. İyi yönetilemiyoruz. Ben seçim isterim ama Cumhurbaşkanı'nın onayı olmadan bu zor. Şartlar onların aleyhine olduğu için de ihtimal vermiyorum"

Mehmet Akif Ersoy soruyor; CHP İstanbul Milletvekili Zeynel Emre, İYİ Parti Grup Başkanvekili-İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, 24. Dönem Milletvekili-Türksam Başkanı Dr. Sinan Oğan, Gazeteciler Hasan Öztürk ve Nagehan Alçı Nedir Ne Değildir’de yanıtlıyor.