Twitter
Nedir Ne Değildir - 18 Mart 2021 (HDP kapatılırsa ne olur?)
19 Mart 2021 Cuma Süre: 02:17:58

Mehmet Akif Ersoy’la Nedir Ne Değildir’de HDP’ye kapatma davası ve fezlekeler, Danıştay’ın tartışma yaratan andımız kararı ve yeni ittifak senaryoları masaya yatırılıyor

Nedir Ne Değildir'de Prof. Dr. Ersan Şen: "Bana gelen dosya 608 sayfa. Ülkemizin bölünmez bütünlüğüne karşı odak parti olduğu vurgulanıyor. İddialı bir iddianame ile karşı karşıyayız. Tam olarak ne olur bilemem"

Nedir Ne Değildir'de Hukukçu Mete Han Özkan: "İddianameyi incelediğinizde her şey çok net ifade edilmiş. Kapatılır diyebilirim. Fakat o süreçte neler yaşanır bilemiyorum"

Nedir Ne Değildir'de Gazeteci Mustafa Kartoğlu: "HDP'nin kapatılacağını tahmin ediyorum. Aslında bu süreç daha önce olmalıydı. Gereği yapılmazsa başka sonuçları olabilir. Kapatılma kararı çıkmazsa şaşırtıcı olur"

Nedir Ne Değildir'de Ceza Hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen: "Ciddi bir meseleyle karşı karşıyayız. Uzun süreceğini sanmıyorum. 6 ay ile 1 yıl arası bir süreçte sonuçlanır. Vekillerin istifası ise davayı etkilemez"

Nedir Ne Değildir'de Doç. Dr. Gülay Yedekçi: "Burada bir keyfiyet var. Kişiye özel hukuk olmaz. Bir parti sizinle beraberken iyiydi de, karşınıza geçince mi terörist oldu? Bence parti kapatmak çözüm değildir"

Mehmet Akif Ersoy soruyor; Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek, CHP 26. Dönem Milletvekili Doç. Dr. Gülay Yedekci, Hukukçular Prof. Dr. Ersan Şen ve Mete Han Özkan İle Gazeteci Mustafa Kartoğlu Nedir Ne Değildir’de yanıtlıyor.