Twitter
Nedir Ne Değildir - 17 Aralık 2020 (Türkiye-ABD ilişkilerinin geleceği nasıl şekillenecek?)
18 Aralık 2020 Cuma Süre: 03:36:33

Mehmet Akif Ersoy’la Nedir Ne Değildir’de bu hafta Türkiye ABD’ye yaptırımların yanıtını nasıl verir, ABD’nin tutumu Türkiye-AB ilişkilerine de yansır mı ve yaptırımlar Türkiye’nin savunma sanayi hamlelerini ne yönde etkiler sorularına yanıt aranıyor.

Irak, Ortadoğu'nun belirlenmesinde kilit ülkelerden biri. Bölgesel entegrasyon konusunda iyi mesafe aldık. Irak yönetimi ile iyi bir diyalog içindeyiz. PKK konusu da en önemli mesele" Nedir Ne Değildir'de Gürkan Zengin, Irak Başbakanı Kazımi'nin Türkiye'ye gelişini yorumladı.

 

"Türkiye iyi ki zamanında Irak tezkeresine hayır dedi. Ülkemiz için ciddi dersler var. Ortadoğu ülkeleriyle işbirliğini sürdürmeli fakat içişlerine karışmamalıyız" Nedir Ne Değildir'de Mustafa Balbay, iki liderin terörle mücadele mesajını yorumladı.

 

"Türkiye sınır hattında bir ülke. Irak ve Suriye halkları açısından güven oluşturuyor. Mazlum milletlerin sembolüyüz. Kuvayı Milliye ruhu budur. Kimsenin dilini yok etmeyip, birlikte yaşayacağız" Nedir Ne Değildir'de Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, iki liderin ortak mesajını yorumladı.

 

"Bugün için iyi gelişme Irak Yönetimi ile Kürt Bölgesel Yönetimi'nin anlaşma imzalamış olması. 10 bin Irak emniyet gücü getirilince PKK da kendi hakimiyetindeki şehirlerden ayrılacağını açıkladı" Nedir Ne Değildir'de Prof.Dr. Ahat Andican, sınırımızdaki son gelişmeleri yorumladı.

 

Nedir Ne Değildir'de Emekli Büyükelçi Uluç Özülker: "Biden görevi devraldıktan sonra İran'ı sıkıştırmaya devam edecektir. Oraya kendi askeriyle değil, PKK ve silahlandırdığı diğer güçlerle gidecek. Bu bağlamda PKK'yı gözden çıkarmış değil"

 

Nedir Ne Değildir'de Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu: "S-400 bardağı taşıran son damla oldu. ABD'nin FETÖ, PKK-PYD ve Doğu Akdeniz'de Yunanistan'a verdikleri destek kabul edilemez. Savunma sanayinde de kendi kendimize yetiyor olmamızı kabullenemiyorlar"

Mehmet Akif Ersoy soruyor; CHP 26. Dönem Milletvekili Mustafa Balbay, Gazeteci Gürkan Zengin, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Ahat Andican, Emekli Büyükelçi Uluç Özülker ve Akademisyen Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu Nedir Ne Değildir’de yanıtlıyor.

DİĞER KISIMLAR
2. Bölüm
17 Aralık 2020 , Perşembe
Süre: 03:35:57