Twitter
HT 360 Gece - 1 Eylül 2021 (Afganistan'da çatışma sürerse Orta Asya nasıl etkilenir?)
02 Eylül 2021 Perşembe Süre: 02:06:26

HT 360 Gece'de ABD'nin Afganistan'dan çekilmesi konuşuldu... Taliban nasıl bir yönetim kuracak? Ülkeyi yönetecek birikim ve deneyimi nasıl sağlayacak? Taliban'la diplomasi mümkün mü? Afganistan'da çatışma sürerse Orta Asya nasıl etkilenir? ABD "Çekildi" mi, "Yenildi" mi? ABD Afganistan'da 20 yılda ne yaptı? Taliban dengeleri nasıl etkiler? ABD çekilerek Çin ve Rusya'ya nasıl bir zemin bıraktı? Taliban Afgan halkına ne vadediyor? Terör örgütü imajı ılımlı diplomasiyle silinebilir mi? ABD ve NATO Afganistan'dayken Taliban nasıl güçlendi? ABD Afganistan'da ne amaçlamıştı?

 

ABD ve NATO Afganistan'dayken Taliban nasıl güçlendi? ABD Afganistan'da ne amaçlamıştı? HT 360 Gece'de Afşin Yurdakul sordu; Gazeteci Fehim Taştekin yanıtladı.

 

Taliban Afgan halkına ne vadediyor? Terör örgütü imajı ılımlı diplomasiyle silinebilir mi? Afgan Mülteciler Yardımlaşma Derneği Kurucusu Dr. Zakira Hekmat HT 360 Gece'de soruları yanıtladı.

 

ABD Afganistan'da 20 yılda ne yaptı? Taliban dengeleri nasıl etkiler? ABD çekilerek Çin ve Rusya'ya nasıl bir zemin bıraktı? Stratejik Düşünce Enstitüsü Başkanı Doç. Dr. Güray Alpar HT 360 Gece'de yorumladı.

 

Afganistan'da çatışma sürerse Orta Asya nasıl etkilenir? ABD "Çekildi" mi, "Yenildi" mi? Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Akif Okur HT 360 Gece'de değerlendirdi.

 

Taliban nasıl bir yönetim kuracak? Ülkeyi yönetecek birikim ve deneyimi nasıl sağlayacak? Taliban'la diplomasi mümkün mü? Prof. Dr. İrfan Kaya Ülger HT 360 Gece'de soruları yanıtladı

 

Afşin Yurdakul soruyor; Afgan Mülteciler  Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Kurucusu Dr. Zakira Hekmat, Gazeteci Fehim Taştekin, Stratejik Düşünce Enstitüsü Başkanı Doç. Dr. Güray Alpar, Uluslararası İlişkiler Uzmanları Prof. Dr. Mehmet Akif Okur ve Prof. Dr. İrfan Kaya Ülger yanıtlıyor.

 

DİĞER KISIMLAR
2. Bölüm
01 Eylül 2021 , Çarşamba
Süre: 49:54