Twitter
HT 360 Gece - 12 Mayıs 2021 (İsrail ordusu neden Mescid-i Aksa'ya saldırdı?)
13 Mayıs 2021 Perşembe Süre: 02:31:26

Afşin Yurdakul HT 360 Gece'de tırmanan İsrail Filistin gerginliğini masaya yatırıyor...

Mescid-i Aksa'da olaylar nasıl başladı, neden arttı, nereye evrilir? Uluslararası toplum devreye girecek mi? Gerilimin İsrail ile normalleşme adımlarına etkisi ne olacak? Ortadoğu'yu yakın gelecekte ne bekliyor?

HT 360 Gece'de Çetiner Çetin: "Şu anda Gazze'nin hem kuzeyinde hem güneyinde bir kuşatma başladı. İsrail'in en elit ordusu sahada ve bu bölgelerde bir operasyon yapacaklar"

HT 360 Gece'de Nevzat Çiçek: "İsrail'in karşısında 12 örgüt sayıyoruz. Bunlardan biri Hamas. Yeni bir kara operasyonu olma ihtimali de yüksek. Fakat eğer olursa bölgeyi başka bir noktaya getirebilir"

HT 360 Gece'de Dr. Gökhan Çınkara: "Netanyahu'nun geçmişine baktığımızda Arap nüfusla ilişkisinin sorunlu olduğunu görüyoruz. Devlet artık Yahudi ve demokratik değil. Yahudi niteliği çok belirgin bir siyasi birim haline geldi"

HT 360 Gece'de Prof. Dr. Fuat Keyman: "Büyük bir yönetim krizi de yaşayan İsrail devleti bir halka karşı insanlık suçu işlemektedir. AB, ABD gibi toplumları harekete geçirerek buna karşı net tavır almak için çalışmalıyız"

Afşin Yurdakul soruyor, Akademisyenler Prof. Dr. Fuat Keyman ve Doç. Dr. Gökhan Çinkara ile Gazeteciler Çetiner Çetin ve Nevzat Çiçek yanıtlıyor.

DİĞER KISIMLAR
2. Bölüm
12 Mayıs 2021 , Çarşamba
Süre: 46:59