Twitter
HT 360 Gece - 31 Mart 2021 (Kanal İstanbul, Montrö'yü etkiler mi?)
01 Nisan 2021 Perşembe Süre: 02:00:40

Afşin Yurdakul HT 360 Gece’de Montrö polemiği ile gündeme gelen boğazlar hukuku ve sözleşmeler, deniz gücünün 21. Yüzyıldaki önemi ve Türkiye’nin deniz kuvvetleri ile Karadeniz ve Doğu Akdeniz’de ABD ve Rusya'nın stratejileri ve  çıkarları masaya yatırılıyor...

"Atatürk, bence İstanbul'un 2. Fatihidir. Çünkü Montrö'yü imzalatmayı başarmış ve Türk askerini Boğazlar bölgesine sokmuştur. Dolayısıyla tartışmaya açmanın manası yoktur"

Rusya ve ABD'nin Karadeniz planı ne? Dr. Deniz Kutluk yanıtladı: HT 360 Gece'de Dr. Deniz Kutluk: "Rusya 'Boğazlar Türkiye'nin elindeyse güvendedir' diye düşünüyor. Fakat ABD 2000'den beri Karadeniz'e çıkmak ve Montrö'yü yok etmek istiyor. Çünkü bu coğrafya kritik"

HT 360 Gece'de Prof. Dr. Selami Kuran: "85 yıldır uygulanan tek anlaşmadır. Dünyada örneği yoktur. Deniz yetki alanlarındaki bütün geçişleri düzenleme ve denetleme yetkisi Türkiye'ye ait olmuştur"

HT 360 Gece'de Emekli Büyükelçi Mithat Rende: "Montrö, Lozan'dan sonra masa başında kazanılmış tarihi bir zaferdir. Önemlidir çünkü Türkiye'nin boğazlar üzerindeki egemenliğini ve güvenliğini temsil eder"

Afşin Yurdakul soruyor,  Emekli Tümamiral Dr. Deniz Kutluk, Boğaziçi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selami Kuran, Müstafi Tümamiral Doç. Dr. Cihat Yaycı ve Emekli Büyükelçi Mithat Rende cevaplıyor... 

DİĞER KISIMLAR
2. Bölüm
30 Mart 2021 , Salı
Süre: 50:33