Twitter
Senem Toluay Ilgaz - Işınsu Tezcan Haftasonu Sabahı Haftasonu 08.00
Haftasonu Sabahı - 23 Temmuz 2022 (Dünyada sıcaklıklar katlanarak artacak mı?)
23 Temmuz 2022 Cumartesi Süre: 00:00

ABD’nin gündeminde hangi neler var? ABD tahıl koridorunu nasıl izledi? Sorunun çözümünde Türkiye’nin rolüne nasıl bakılıyor? ABD F-16 sorununu nasıl çözecek? Kongrenin şartları ve Joe Biden’ın açıklaması nasıl okunmalı? ABD ve Yunanistan arasındaki temaslar neden arttı, asıl plan ne? ABD tarihinin en kötü başkanı kim? Joe Biden’ın son zamanlardaki gafları anketlere nasıl yansıdı? Biden’ın ekonomide çözüm formülü ne? Artan enflasyona karşı hangi tedbirleri alıyor? Haftasonu Sabahı’nda Duygu Kaya sordu; Ciner Medya Grubu ABD Temsilcisi Ali Çınar değerlendirdi.

Tahıl koridoru nasıl çalışacak? Denetim nasıl yapılacak, Türkiye’nin rolü ne olacak? Türkiye tahıl krizini nasıl çözdü? Bundan sonraki süreçte denetim nasıl sağlanacak? İran’ın başkenti Tahran’daki zirvede neler konuşuldu? Suriye’ye yeni operasyon yakın mı? Tahran Zirvesi ve MGK kararlarında hangi mesaj vardı? Suriye’ye operasyondan kim rahatsız? ABD, İran ve Rusya olası operasyonda nasıl konumlanıyor? Şam rejimi PKK ile mi hareket ediyor? YPG ve Suriye ordusu nerelere askeri yığınak yapıyor? Okan Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Poyraz Gürson, Haftasonu Sabahı’nda anlattı.

Sıcaklık katlanarak artacak mı? İklim değişikliği mevsimleri nasıl etkiledi? Mevsim normalleri değişiyor mu? Avrupa’yı nasıl bir gelecek bekliyor? İklim değişikliği neleri değiştirdi? Mevsimlerde aşama aşama nasıl değişiklikler yaşanacak? Dünya giderek daha çok ısınır mı? İklim değişikliği hava sıcaklığını nasıl etkileyecek? Orman yangınları artarak sürer mi? Hava sıcaklığı arttıkça orman yangınları kaçınılmaz mı? Haftasonu Sabahı’nda Duygu Kaya sordu; Boğaziçi Üniversitesi İklim Değişikliği Merkezi Müdürü Prof. Dr. Levent Kurnaz değerlendirdi.

Deniz yosunu nedir, nasıl tüketilir? Deniz yosununun yenilebilir olduğu nasıl anlaşılır? Deniz yosunu hangi ülkede popüler? Hangi ülkelerde mutfağın vazgeçilmezleri arasında? Deniz yosunu Türkiye’de popüler mi? Hangi bölgenin mutfağında vazgeçilmez bir ürün? Deniz yosunu kimler için riskli? Belirli sağlık sorunlarında yan etkisi olur mu? Deniz yosunu nelere faydalı? Hangi sağlık sorunlarına iyi geliyor, nasıl tüketilmeli? Deniz yosunu ne işe yarar? Süper besin ne demek? Hangi gıdalar, neden “süper besin” olarak kabul görüyor? Haftasonu Sabahı’nda Duygu Kaya sordu; Akdeniz Üniversitesi Tıbbi Farmakoloji Öğretim Üyesi Prof. Dr. Coşkun Usta yanıtladı.