Twitter
Haftalık - 17 Nisan 2021 (Prens Philip’e veda… Prof. Dr. İlber Ortaylı anlatıyor)
18 Nisan 2021 Pazar Süre: 03:03:36

Siyasetten sosyal hayata, Türkiye'den dünyaya, Haftasonu'nun öne çıkan tüm haberleri ve yorumları, Ceren Bektaş Atuk ile Haftalık’ta…

İngiltere Prens Philip’e veda ediyor. Peki Birleşik Krallık’ta son durum ne? Haftalık’ta Ceren Bektaş Atuk, Tarihçi / Yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı ile konuştu.

Hamile ve emziren anne aşı olmalı mı? Hamileler aşı olmalı mı? Hamileler hangi aşıyı tercih etmeli? Covid-19 geçirenler kaç doz aşı olmalı? Hangi aşıda kaç doz ideal? Jackson Laboratuvarı İmmünoloji Uzmanı Prof. Dr. Derya Unutmaz, Ceren Bektaş Atuk’a değerlendirdi.

Kısmi kapanma mı, tam kapanma mı? Kısmi kapanma vaka artışını durdurmaya yetecek mi? Yerli aşı koronaya umut olur mu? Aşının etkisi görülmeye başladı mı? 2 doz aşı yapılan kişi sayısı 7 milyon 800 bin, etkisi ne? Aşılama hızı vaka hızına yetiyor mu? Vaka düşmüyor, tam kapanma olur mu? 1 aylık tam kapanma sorunu çözer mi? Bayrama kadar salgın hafifler mi? Hastanelerde yatak sıkıntısı var mı? Yoğun bakım doluluğu ne durumda, böyle giderse ne olur? Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. İftihar Köksal, Haftalık’ta anlattı.