Twitter

Çetiner Çetin

Habertürk Gündem Pazar 20.45
Habertürk Gündem - 15 Aralık 2021 (Yeni Ekonomi Planı ile hedeflenen ne?)
16 Aralık 2021 Perşembe Süre: 01:56:42

Merkez Bankası faiz indirecek mi? Faiz indirim kararı piyasaları nasıl etkiler? Merkez Bankası'nın stratejisi ne? Yeni Ekonomi Planı ile hedeflenen ne? Küresel ekonomik kriz mi yaşanıyor? Almanya, ABD, İngiltere'de enflasyon oranları artıyor mu? Hissedilen enflasyon ne demek? Gıda fiyatları ile TÜİK verileri arasında fark mı var? Gelişmekte olan ülkeler ne yapıyor? Enflasyon karşısında hangi tedbirleri alıyorlar? Döviz mi, altın mı, konut mu karlı? Döviz kuruna karşı yatırımını korumak isteyen ne yapmalı? Konut satışları nasıl arttı? Konut piyasası yabancılar için cazip hale mi geldi? Altındaki değer yükselişi sürecek mi? Bireysel kredilerde faiz düştü mü? Politika faizindeki düşüş bireysel kredileri etkiler mi? Dolardaki yükseliş neden durmuyor? Bankada para tutmayanın formülü ne? Döviz hesapları düşerken TL mevduat neden artmıyor? Yatırım yeniden "Yastık Altında" mı? ABD'nin faiz kararı bizi etkiler mi? Merkez Bankası nasıl müdahale etmeli? Döviz kurundaki yükselişe alım yoluyla müdahale doğru mu? ABD'nin faiz kararı bizi etkiler mi? İhracattaki artış sürekli olacak mı? Kurt artışı ekonomiyi nasıl etkiledi?

 

Merkez Bankası faiz indirecek mi? Dolar kuru ve enflasyon artışına rağmen kararı ne olur? Habertürk Gündem'de Merkez Bankası Eski Başkanı Durmuş Yılmaz: "Paranın itibarını korumak için ben olsam faiz arttırırdım. Bunu söyleyince mandacı oluyoruz ama hiç önemli değil"

 

Habertürk Gündem'de Piri Reis Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oral Erdoğan: "Pas geçme kararı alınması yüksek gibi görünüyor. Küçük bir olasılık; bir puanlık daha faiz indirimi de olabilir"

 

Habertürk Gündem'de Ekonomist Prof. Dr. Hurşit Güneş: "Pas bile geçseler hiçbir şey ifade etmez, artık makas açılmıştır. Bundan sonra faizi hep sabit tutsalar bile artık negatif faiz büyüyerek gidecektir. Tehlike devam ediyor"

 

Habertürk Gündem'de İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Hepşen: "Önümüzdeki dönemde beklenti faiz indiriminin devam edeceği yönünde. Benim anladığım 2022 enflasyon hedeflemesi olan 11,8'e doğru bu yüzde 15'i de aşağı çekecekler"

 

Habertürk Gündem’de Muharrem Sarıkaya soruyor… Konukları; İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Hepşen, Ekonomist Prof. Dr. Hurşit Güneş, Merkez Bankası Eski Başkanı Durmuş Yılmaz ve Piri Reis Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oral Erdoğan yanıtlıyor.

DİĞER KISIMLAR
2. Bölüm
12 Aralık 2021 , Pazar
Süre: 49:10