Twitter
Enine Boyuna - 4 Haziran 2021 (Yeni doğalgaz keşfine kim ne diyor?)
05 Haziran 2021 Cumartesi Süre: 02:35:59

Hülya Hökenek ile Enine Boyuna’da muhalefetin erken seçim ısrarı ve aday senaryolarından, 10 bin dolar para alan siyasetçi kim polemiğine, Atatürk’e Ayasofya’da hakaret tartışmasından, yaşam tarzına müdahale iddialarına siyasetin tüm sıcak başlıkları masaya yatırılıyor…

 

Enine Boyuna'da Botaş Eski Genel Müdürü Dr. İbrahim Palaz: "Hepimiz kabul etmeliyiz. Türkiye, Karadeniz'de doğalgaz, hidrokarbon keşfi yapmıştır. Bir seri keşif yapması için de ilk adım olmuştur. Bu bölgede başka sahalar bulması yüksek ihtimaldir"

 

Enine Boyuna'da Gazeteci Nasuhi Güngör: "Türkiye büyük rezervler bulursa güzergah olmaktan kaynak ülke olmaya dönüşür. Enerji ithalatımız azalır. Toplumun cebine girecekler artar. Türkiye jeostratejik olarak çok kıymetli bir ülke haline gelir"

 

Enine Boyuna'da Hakan Bayrakçı: "Geçmişe baktığımızda muhalefet bu kadar erken seçim çağrısı yapmıyordu çünkü iyi-kötü anketlere bakılıyordu. Ama son 1-1,5 yıldır ekonomi, pandemi ve metal yorgunluğu gibi 3 faktör bu isteklerinde etkili oldu"

 

Enine Boyuna'da Prof. Dr. Ahat Andican: "Pandeminin ve ekonominin yönetilememesi, kötü yönetim ve kötü dış politika isteğimizde etkili. Yasama, yürütme ve yargıyı tek elde toplama hevesini de gerekçemize ekleyebiliriz"

 

Enine Boyuna'da Nihal Bengisu Karaca: "Siyasi propaganda olarak kullanılmasında hiçbir sakınca yoktur. Bütün yatırımları biz yaptık inşallah gelecek nesiller de yaralanacak denilebilir ama 'Bize oy verin de yetişsin' demek gerçekten beklentiyi çok yükseltir"

 

Enine Boyuna'da Bülent Kaya: "Kamu kaynaklarının kullanılma şekli, suç örgütü tartışmaları metal yorgunluğu iddialarını daha da somutlaştırıyor. Bu bağlamda muhalefetin erken seçim çağrısı yerindedir"

 

Enine Boyuna'da Gazeteci Sevilay Yılman: "Erken seçimi sadece muhalefet istemiyor, seçmenden dipten gelen bir dalga var. İktidar tarafının göremediği bir şey bu. Seçmen de istiyor. Seçimin bazı şeyleri değiştirebileceğine kanaat getiriyor"

 

Hülya Hökenek soruyor; İYİ Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Ahat Andican, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Avukat Bülent Kaya, Gazeteci Nasuhi Güngör, Habertürk Yazarları Nihal Bengisu Karaca ve Sevilay Yılman ile Kamuoyu Araştırmacısı Hakan Bayrakçı yanıtlıyor.