Twitter
Burası Haftasonu - 5 Haziran 2022 (Uzay istasyonunda bir gün nasıl geçiyor?)
05 Haziran 2022 Pazar Süre: 03:30:57

Haftasonu deyince akla ne geliyorsa, Burası Haftasonu’nda…

ABD’de neler konuşuluyor? ABD gündeminde neler var? Johnny Depp-Amber Heard davası ABD’de nasıl yankılandı? Amber Heard’ün kaybetmesi bekleniyor muydu? Haftalar süren duruşmada neler oldu, sonuç sürpriz mi? Davanın kazananı Johnny Depp mi? Elon Musk neden evden çalışmaya karşı? Musk çalışanlarını tehdit mi etti? Burası Haftasonu’nda Habertürk Yazarı Oray Eğin, Oylum Talu’ya değerlendiriyor.

Uzaya gidecek kişi nasıl seçilecek? Hangi şartlara sahip olmak gerekiyor, eğitim nasıl olacak? Uzaya gidecek kişi nasıl eğitilecek? Seçim nasıl yapılacak, kimler doğru aday kategorisinde? Uzay kıyafetleri nasıl olmalı? Uzay yolculuğu kaç gün sürecek? Milli Uzay Programı kapsamında kimler uzaya gönderilecek? Uzay istasyonunda gün nasıl geçiyor? Uluslararası uzay istasyonunda nasıl bir program var? Astrofizikçi Doç. Dr. Selçuk Topal, Burası Haftasonu’nda anlatıyor.

Nükleer savaş tehdidi bitti mi? Rusya ve Kuzey Kore'nin nükleer kozu ne kadar gerçekçi? Nükleer silahların kullanıldığı bir savaş yaşanır mı? Vladimir Putin'in nükleer söylemi taktik mi? Rusya, dünyayı nükleer bir savaşa sürükler mi? 3. Dünya Savaşı için zemin var mı? Rusya-Ukrayna savaşı dünyadaki kutuplaştırmayı artırdı mı? 3. Dünya Savaşı çıkması muhtemel mi? Hindistan savaşın merkezi mi olacak? Gelecekte yaşanacak savaşta Hindistan'ın rolü ne olacak? Çin dengeleri nasıl etkiliyor? Kim dünyayı savaşa sürükleyebilir? ABD ve Rusya dünyayı etkileyecek bir savaşa neden olur mu? Haftasonu sabahlarının vazgeçilmezi Burası Haftasonu'nda Oylum Talu soruyor; İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Özgür Tör yanıtlıyor.

Hangi denizler temiz, hangileri değil? Nerede tehlike çanları çalıyor; Karadeniz, Ege, Marmara? Denizleri korumak için ne yapılıyor? Deniz suyunun temiz kalması için hangi tedbirler alınmalı? Deniz canlıları tehlikede mi? Denizlerin kirlenmesi su altı yaşamını nasıl etkiliyor? Müsilaj tehlikesi sürüyor mu? Geçen sene yaşanan sorun yeniden su yüzüne çıkıyor mu? Oylum Talu soruyor; Akdeniz Koruma Derneği Başkanı Zafer Kızılkaya anlatıyor.

İklim değişikliğinde hangi evredeyiz? Dünya sıcaklığı ne kadar düşecek? İklim değişikliği için ne yapılmalı? Bireysel önlemler var mı, doğaya nasıl davranmalıyız? Acil eylem planında neler olmalı, nasıl başlanmalı? Dünya kuraklaşmaya ne kadar yaklaştı? Mevsimler değişiyor mu, dünya kuraklaşmaya mı gidiyor? Burası Haftasonu'nda Oylum Talu soruyor; İklim ve Doğa Bilimci Prof. Dr. Levent Kurnaz değerlendiriyor.