Twitter
Burası Haftasonu - 8 Ocak 2022 (Omicron tehlikesi ne kadar sürecek?)
08 Ocak 2022 Cumartesi Süre: 03:41:10

Haftasonu deyince akla ne geliyorsa, Burası Haftasonu’nda…

Omicron vakaları daha da artar mı? Aşılamada son durum ne? Aşılamada Türkiye istenilen noktaya ne zaman ulaşacak? Yoğun bakımlarda son durum ne? Artan Omicron vakaları yoğun bakım yükünü artırdı mı? Karantina süresi neden kısaldı? Burası Haftasonu’nda Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nurettin Yiğit, Oylum Talu’ya anlatıyor.

Hangi besinler ne kadar koruyucu? Besinlerin strese etkisi ne? Salgında beslenme nasıl olmalı? Hangi besinler mutlaka tüketilmeli? Çocuklar hangi besinleri tüketmeli? Mucizevi besinler hangileri? Hangi besinde hangi vitaminler var? Şifa deposu pancar nasıl tüketilmeli? Hangi besinler her gün tüketilmeli? İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oğuz Özyaral, Burası Haftasonu’nda değerlendiriyor.

Omicron tehlikesi ne kadar sürecek? Yeni varyantlar ortaya çıkar mı? Omicron neden daha hızlı yayılıyor? Neden hatırlatma dozu yapılıyor? Aşılar hangi aralıkla yapılmalı? Omicron ile pandemi biter mi? Aşılar varyantlara karşı koruyucu mu? Omicron kısıtlama getirir mi? 5. Doz aşı kimlere yapılacak? Kimler Turkovac aşısı olabilir? Yerli aşı Turkovac neden önemli? Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Hasöksüz, Oylum Talu’ya anlatıyor.

Tarihi eserler nasıl korunuyor? Ziyarete açılan İstanbul Arkeoloji Müzesi bizim ve dünya için neden önemli? Topkapı sarayı nasıl restore edildi? Sarayın hangi bölümlerinde restorasyon sürüyor? Restorasyonlar nasıl yapılıyor? Haftasonu sabahlarının vazgeçilmezi Oylum Talu ile Burası Haftasonu’nda Yüksek Mimar ve Restorasyon Uzmanı Dr. Olcay Aydemir değerlendiriyor.

DİĞER KISIMLAR
1. Bölüm
09 Ocak 2022 , Pazar
Süre: 03:39:31