Twitter
Burası Haftasonu - 20 Kasım 2021 (En çok kazandıran yatırım aracı ne?)
20 Kasım 2021 Cumartesi Süre: 03:38:04

Haftasonu deyince akla ne geliyorsa, Burası Haftasonu’nda…

Hasan Dağı’ndaki volkanik hareketlilik neyi anlatıyor? Hasan Dağı’nın faaliyete geçme tehlikesi var mı? En volkanik bölge neresi? Türkiye’de en son hangi volkan patladı? Hacettepe Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erkan Aydar, Burası Haftasonu’nda değerlendiriyor.

Mumyalama nedir? Öleni mumyalama ihtiyacı neden ortaya çıkmıştır? Anadolu’da mumyalama geleneği nasıldı? Eski Türkler neden mumyalama tekniklerini kullanırdı? Mumyalama kimlere, nasıl yapılıyordu? Mumyalamada ne kullanılıyor, mumya nasıl korunuyor? Mumyalama geleneği nereden geliyor? Ölüleri mumyalamak neyin göstergesidir? Tahnit ve mumyanın farkı ne? Neden mumyalama yapılıyordu? İnsanoğlunun ölümsüzlük arayışından mı doğdu? İlk mumya kime aitti, neden ve nasıl yapıldı? Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zehra Gençel Efe, Oylum Talu’ya anlatıyor.

Kadın cinayetleri nasıl son bulacak? Şiddete karşı hangi önlemler alınmalı, ne yapılmalı? Cezalar caydırıcı değil mi, ne yapılmalı? Hukuk bunun önüne nasıl geçecek, nasıl cezalar olmalı? Yasalarımız kadını ne kadar koruyor? İyi hal ve tahrik indirimleri suçluyu teşvik mi ediyor? Kadına şiddetin nedeni ne? Haftasonu sabahlarının vazgeçilmezi Oylum Talu ile Burası Haftasonu’nda Hukukçu Kezban Hatemi değerlendiriyor.

En çok kazandıran yatırım aracı ne? Geleceğin yatırımları ne olacak? Para mutluluk getirir mi? Nişantaşı Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Tuğberk Çitilci, Burası Haftasonu’nda anlatıyor.

DİĞER KISIMLAR
1. Bölüm
22 Kasım 2021 , Pazartesi
Süre: 03:30:07