Twitter
Burası Haftasonu - 25 Eylül 2021 (Dünyanın sonu mu geliyor?)
25 Eylül 2021 Cumartesi Süre: 03:02:14

Haftasonu deyince akla ne geliyorsa, Burası Haftasonu’nda…

Dünyanın sonu mu geliyor? 6. Büyük Kitlesel Yok Oluş ne demek? İklim krizi neleri değiştiriyor? Artan doğal afetler dünyayı nereye götürüyor? İnsanlık yok oluşa mı gidiyor? Doğal afetler neden arttı? Doğanın çığlıklarına kulak vermemenin faturası ne olur? Yangınlar niçin arttı? Yangınların küresel ısınmaya etkisi ne oldu? 2050’den sonra dünyayı ne bekliyor? Küresel ısınma dünyanın sonunu mu getirecek? Paris Anlaşması’nın önemi ne? Türkiye anlaşmayı onaylamak için neden bu kadar bekledi? Anlaşma onaylandıktan sonra hayatımızda neler değişecek? Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Utku Perktaş, Burası Haftasonu’nda değerlendiriyor.

Batıl inançların kaynağı ne? Nazar boncuğunun sırrı ne? 13 sayısı neden uğursuz görülüyor? Kara kedi neden uğursuz sayılıyor? Modern toplumlarda batıl inançlar neden var? Nazara niçin inanıyoruz? Akademisyen / Yazar Prof. Dr. Uğur Batı, Oylum Talu’ya anlatıyor.

Sonbaharda nasıl beslenmeliyiz? Mevsim geçişinde bağışıklığı artırmak için ne yapmalı? Vücudun yaz ile kış arasındaki geçişi nasıl olmalı? Beslenmek mi, güneş mi önemli? Kışın kilo vermek daha mı kolay? Haftasonu sabahlarının vazgeçilmezi Oylum Talu ile Burası Haftasonu’nda Biyokimya Uzmanı Dr. Ayşegül Çoruhlu değerlendiriyor.