Twitter
Burası Haftasonu - 4 Temmuz 2021 (Delta varyantı neden durdurulamıyor?)
04 Temmuz 2021 Pazar Süre: 03:33:13

Haftasonu deyince akla ne geliyorsa, Burası Haftasonu’nda…

ABD’de neler konuşuluyor? ABD’nin insan kaçakçılığı raporu yeni bir gerilim mi? Miami’de kurtarma çalışmaları niçin yavaş? Facia göz göre göre mi geldi? ABD’de 1981 yılında inşa edilen bina niçin çöktü? Türkiye’nin Afganistan’da kalma şartları konusunda anlaşma sağlandı mı? Afganistan’dan çekilme kararı alan Biden niçin gergin? Türkiye Kabil’de ne yapacak? Mehmetçik Afganistan’da kalacak mı? Eski Savunma Bakanı ABD’ye nasıl bir miras bıraktı? Dış Politika Uzmanı Ali Çınar, Burası Haftasonu’nda aktarıyor.

Delta varyantı neden durdurulamıyor? Sinovac mı, Biontech mi? Hangi aşı delta varyantına karşı daha etkili? İki doz Biontech olanlara üçüncü doz aşı yapılmayacak mı? Grip ile delta arasındaki fark ne? Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Hasöksüz, Oylum Talu’ya anlatıyor.

Sağlıklı sofraların sırları neler? Süper kahvaltı nasıl hazırlanır? Alternatif süt nasıl hazırlanır? Süper latte nasıl hazırlanır? Hindistan cevizi tozu ve ham kakaonun yararları neler? Karabiberin faydaları neler? Altın süt nedir, ne işe yarar? Haftasonu sabahlarının vazgeçilmezi Oylum Talu ile Burası Haftasonu’nda Tıbbi ve Aromatik Bitki Uzmanı Ayhan Ercan değerlendiriyor.

Beynin sırları çözülebildi mi? Beynimizin ne kadarını kullanıyoruz? Beynin kapasitesini ne belirler? Zeka neye göre nasıl gelişiyor? Kadın ve erkek beyinleri arasındaki farklar neler? İnsan beyni gelişiyor mu? İnsan beyni giderek küçülüyor mu? Sinir Bilim Uzmanı Prof. Dr. Sinan Canan, Oylum Talu’ya anlatıyor.

DİĞER KISIMLAR
2. Bölüm
03 Temmuz 2021 , Cumartesi
Süre: 03:34:01