Twitter
Burası Haftasonu - 27 Haziran 2021 (Astronotlar nasıl yetiştiriliyor?)
27 Haziran 2021 Pazar Süre: 03:31:36

Haftasonu deyince akla ne geliyorsa, Burası Haftasonu’nda…

Türkiye’de maskeler ne zaman çıkacak? Açık havada maskesiz hayat mümkün mü? Maskeden tamamen kurtulmak hayal mi? Aşıda tek doz yeterli mi? Aşıların koruma süresi ne kadar? Aşılar güncellenecek mi? İlerleyen aylarda yeniden aşılanmak gerekecek mi? Aşılar deltaya karşı etkili mi? Dördüncü dalgaya karşı yeniden aşı olmak gerekecek mi? Aşının koruma süresi ne kadar? Şimdi yapılan aşılarla önümüzdeki kış rahat geçecek mi? Koronavirüs ilacı niçin bulunamıyor? Sinovac deltaya karşı etkili mi? Sinovac aşısı olan sağlık personeli risk altında mı? 65 yaş üstü delta varyantına karşı savunmasız durumda mı? Aşıda üçüncü doz ne zaman yapılmalı? Aşı yaşı 18’in altına inecek mi? Toplumsal bağışıklık için çocuklar da aşı olmalı mı? Ölüm sayıları daha mı fazla? Covid sonrası daha mı riskli? Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. İftihar Köksal, Burası Haftasonu’nda aktarıyor.

Uzay giysilerinin özellikleri ne? Astronotlar nasıl yetiştiriliyor? Uzaya gitmek mi zor, dönmek mi? Astronotların maaşı ne kadar? Parasını veren herkes uzaya gidebilir mi? İstanbul Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimi Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Korhan Yelkenci, Oylum Talu’ya anlatıyor.

Tüm burçlar artık rahat bir döneme girebildi mi? Yeni ay burçları nasıl etkileyecek? Yeni ay etkisi Temmuz’da kimlere ne getirecek? Yıldızlar burçlara neler söylüyor? Burçlar ve numeroloji ne anlatıyor? Yükselen burç ve kader sayıları nasıl bulunuyor? Doğum tarihi kaderimiz mi? Haftasonu sabahlarının vazgeçilmezi Oylum Talu ile Burası Haftasonu’nda Vedik Astrolog Şebnem Ekşib değerlendiriyor.

Türkiye’de yollar scooter kullanımına uygun mu? Scooter hangi tehlikeleri beraberinde getiriyor? Kiralık scooter denetimleri yeterli mi? Scooter nerede kullanılmalı? Scooter kullanmak için eğitim alınmalı mı?  Yol ve Sürüş Güvenliği Uzmanı Mert İntepe, Oylum Talu’ya anlatıyor.