Twitter
Burası Haftasonu - 2 Mayıs 2021 (Mars’ta nefes almak mümkün mü?)
02 Mayıs 2021 Pazar Süre: 03:34:13

Haftasonu deyince akla ne geliyorsa, Burası Haftasonu’nda…

Hindistan koronavirüs nedeniyle adeta bir felaketi yaşıyor. Peki Hindistan’da son durum ne? Renk Editörü Ragıb Metin Okutay, Burası Haftasonu’nda anlatıyor.

Mars’ta nefes almak mümkün mü? Kızıl gezegen insanlığın yeni dünyası olabilir mi? 5 gram oksijenle bir insan ne kadar nefes alabilir? Kızıl gezegenden alınan örnekler risk oluşturabilir mi? Astrofizikçi Dr. Selçuk Topal, Oylum Talu ile konuşuyor.

Aşıda doz aralığı kaç gün olmalı? 17 gün sonra vaka sayısı kaça iner? Bayram sonunda 5 bin hedefi tutturulabilir mi? Hangi aşı daha etkili? Rus aşısı mı, Çin aşısı mı, Alman aşısı mı yaptırılmalı? Tam kapanma “tam” olabiliyor mu? Vaka sayısı düşerken can kaybı neden zirve yaptı? Varyantlar nasıl tespit ediliyor? Sputnik ne kadar etkili, güvenli mi? Sputnik V’nin yan etkileri var mı? Rus aşısının diğer aşılardan farkı ne? Rus aşısı ne kadar koruma sağlıyor? Rus aşısı ile ilgili şüphe var mı? Sputnik V hangi yöntemle yapılıyor, risk var mı?  Haftasonu sabahlarının vazgeçilmezi Oylum Talu ile Burası Haftasonu’nda Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necmettin Ünal değerlendiriyor.

İslam ile tıp arasındaki ilişki ne? İbadetlerin sağlık üzerindeki etkileri neler? Ezanın psikolojideki etkisi ne? Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Nihat Bengisu, Oylum Talu’ya anlatıyor.