Twitter
Burası Haftasonu - 25 Nisan 2021 (Türkiye’nin ABD Başkanı Joe Biden’a “soykırım” tepkisi ne olmalı?)
25 Nisan 2021 Pazar Süre: 03:38:18

Haftasonu deyince akla ne geliyorsa, Burası Haftasonu’nda…

“Soykırım” mesajının şifreleri neler? ABD’nin 24 Nisan mesajında ne gizli? Biden, “soykırım” ifadesini neden kullandı, asıl hedef ne? Biden neden “Ermeni soykırım” dedi? ABD’deki Ermeni lobilerine ve iç kamuoyuna mı mesaj verdi? ABD ile ilişkiler çıkmaza mı girdi? Biden’ın “soykırım” ifadesi ilişkileri nasıl etkileyecek? “Soykırım”a nasıl tepki verilmeli? 14 Haziran’daki Biden-Erdoğan görüşmesine etkisi ne olur? Habertürk Yazarı Oray Eğin, Burası Haftasonu’nda anlatıyor.

Çin’de koronavirüs mücadelesi ne durumda? Çinliler Çin aşısı oluyor mu? DSÖ, Çin aşısına onay verecek mi? Gazeteci Emre Demir, Oylum Talu’ya aktardı.

Harekat niçin 23 Nisan’da başladı? Biden niçin “soykırım” dedi? Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Abdullah Ağar, Oylum Talu ile konuşuyor.

Soykırım iddiaların arkasındaki gerçekler ne? 1915’te aslında ne oldu? Joe Biden niçin “soykırım” dedi? Türkiye gerçekleri yeterince ortaya koyamıyor mu? Biden, neden “İstanbul” demedi? Hukuki sonuçları olabilir mi? Geleceğimizi nasıl bağlar? Haftasonu sabahlarının vazgeçilmezi Oylum Talu ile Burası Haftasonu’nda Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı değerlendiriyor.

Türkiye’nin ABD Başkanı Joe Biden’a “soykırım” tepkisi ne olmalı? ABD’de Türkiye aleyhine dava açılabileceği tezi doğru mu? Türkiye ne yapmalı? Biden, neden “İstanbul” demedi? NATO Eski Genel Sekreter Yardımcısı Tacan İldem, Oylum Talu’ya anlatıyor.

Aşı herkeste tutuyor mu? Covid-19 aşısı tutmaz ise üçüncü doz mu? Salgın ne zaman bitecek? Aşılar varyantlara karşı etkili mi? Aşıda doz sayısının önemi ne? Çin mi, Alman mı, Rus mu? Sputnik V aşısının özellikleri neler? Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Hasöksüz, Burası Haftasonu’nda değerlendiriyor.