Twitter
Burası Haftasonu - 27 Mart 2021 (Mars’ta koloni kurulabilir mi?)
27 Mart 2021 Cumartesi Süre: 03:33:18

Haftasonu deyince akla ne geliyorsa, Burası Haftasonu’nda…

Türkiye, ABD gündeminin neresinde? Joe Biden ilk basın toplantısı için neden 64 gün bekledi? ABD’de silah satışı neden bu kadar kolay? Habertürk Yazarı Oray Eğin, Burası Haftasonu’nda anlatıyor.

Mars uzaya su mu sızdırıyor? Niçin en çok Mars merak ediliyor? Yeni Dünya, Mars mı olacak? Uzay bir fırsat mı yoksa rekabet ve güç savaşı alanı mı? Mars’ta koloni kurulabilir mi? Uzay otelleri gerçek olacak mı? Kara deliklerin sırrı çözüldü mü? Öte gezegenlerde hayat var mı? Haftasonu sabahlarının vazgeçilmezi Oylum Talu ile Burası Haftasonu’nda Astrofizikçi Dr. Öğretim Üyesi Selçuk Topal değerlendiriyor.

Yıldırım nasıl çarpar? Şimşek ile yıldırım arasındaki fark ne? Yıldırım nasıl öldürüyor? Yıldırım çarpması insana ne yapıyor? Elektrik çarpması nasıl oluyor? Uçaklar yıldırımdan nasıl korunuyor? Yıldırım kalbi mi durduruyor? Elektrik-Elektronik Mühendisi Prof. Dr. Selim Şeker ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Başar Cander, Oylum Talu ile konuşuyor.

Akciğer egzersizi ne işe yarar? Covid-19 akciğere nasıl giriyor? Sporun akciğere katkısı ne? Akciğerin en büyük düşmanı ne? Sigaranın akciğerde yarattığı hasar düzelir mi? Akciğer kanseri nasıl gelişiyor? Akciğerler niçin su toplar? Akciğerler nasıl güçlendirilir? Namık Kemal Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Nejat Altıntaş, Burası Haftasonu’nda değerlendiriyor.