Twitter
Burası Haftasonu - 10 Ocak 2021 (Biontech aşısı Türkiye’de üretilecek mi?)
10 Ocak 2021 Pazar Süre: 03:18:14

Haftasonu deyince akla ne geliyorsa, Burası Haftasonu’nda…

Donald Trump azledilecek mi? ABD Başkanı 10 gün daha Beyaz Saray’da kalabilecek mi? Joe Biden’ın yemin töreni nasıl geçecek? Dış Politika Uzmanı Ali Çınar, Burası Haftasonu’nda anlatıyor.

Eski toplumlarda liderler nasıl seçiliyordu? İktidara nasıl geliyorlardı? Eski toplumlarda Anadolu’ya hangi liderler damga vurdu? Neden eşek kulaklı hükümdar? Frig Kralı Midas gerçekten yaşadı mı? Konstantinos ilk Hristiyan hükümdar mı? İustinianus ve eşi Theodora’nın büyük aşkları neden hep çok tartışıldı? Hadrianus Anadolu hükümdarı mıydı? Hangi kentler eskiden onun adını taşıyordu? Alaeddin Keykubat Anadolu’ya damga vurmayı nasıl başardı? En güzel Alaeddin Camii hangisi? Haftasonu sabahlarının vazgeçilmezi Oylum Talu ile Burası Haftasonu’nda Sanat Tarihçisi Hayri Fehmi Yılmaz değerlendiriyor.

Mevsimler niye değişti? Kış ortasında bahar neyin işareti? Barajlar boş, kar yağmazsa ne olacak? Önümüzdeki aylar için yağış tahminleri neler? Bu yaz Türkiye’yi ne bekliyor? Türkiye suyunu verimli kullanıyor mu? Ani ve şiddetli yağışlar, hortumlar neyin habercisi? Barajlar boş, kar yağmazsa ne olacak? İklim Bilimci Dr. Abdullah Kahraman, Oylum Talu ile konuşuyor.

Yerli aşıda son durum ne? Türkiye, aşı savaşlarında “ben de varım” diyebilecek mi? Aşı ve ilaç çalışmasında neredeyiz? Koronavirüs ilacı bulunacak mı? Yerli aşı ne zaman uygulanacak? Biontech aşısı Türkiye’de üretilecek mi? Türkiye’deki aşı üretim merkezleri yeterli mi? TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Burası Haftasonu’nda Oylum Talu’ya değerlendiriyor.