Twitter
Burası Haftasonu - 9 Ocak 2021 (Amerikan rüyası sona mı eriyor?)
09 Ocak 2021 Cumartesi Süre: 03:42:16

Haftasonu deyince akla ne geliyorsa, Burası Haftasonu’nda…

Donald Trump için olası senaryolar neler? Kongre işgali ABD’de neyi değiştirdi? ABD’de bundan sonra ne olacak? Donald Trump yargılanacak mı? Trump 11 gün daha kalabilecek mi? Trump, son günlerini Beyaz Saray’da geçirebilecek mi? Trump, son günlerinde sürpriz bir hamle yapabilir mi? Darbe girişimi mi, operasyon mu? Eylemcilere karşı güvenlik zafiyetinin nedeni ne? İşgalden kim sorumlu? Donald Trump kongre baskını nedeniyle yargılanır mı? Joe Biden’ın yemin töreni ve devir teslimde neler yaşanacak? Habertürk Yazarı Oray Eğin, Burası Haftasonu’nda anlatıyor.

ABD’de aslında ne oldu? Amerikan rüyası sona mı eriyor? ABD’de kutuplaşma neden bu kadar yükseldi? ABD’de bundan sonra ne olacak? Yaşananlar sadece Biden-Trump yarışının sonucu mu? ABD’de nasıl bir oyun oynanıyor? Küreselcilerin yaşananlardaki rolü ne? ABD’nin başka ülkelere model olma siyaseti bitiyor mu? Donald Trump, Covid-19 yüzünden mi kaybetti? Sosyal medyada ne oluyor, dijital diktatörlük mü geliyor? ABD’de kaos sürer mi? Olaylar demokrasiyi güçlendirir mi? Kongreyi basanlar Trump destekçisi mi, oyunun parçası mı? Haftasonu sabahlarının vazgeçilmezi Oylum Talu ile Burası Haftasonu’nda İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Ramazan Kurtoğlu ve Araştırmacı-Yazar İsmail Tokalak değerlendiriyor.

Rakamlar kısıtlamaların kalkması için yeterli mi? İkinci normalleşme ne zaman? Salgında üçüncü dalga başladı mı? Aşı hazırlıkları yeterli mi? Aşıda geç mi kalındı? Aşılamada hangi sorunlar yaşanıyor? Aşı olan kişide yan etki görülürse nasıl takip edilecek? Aşılamada hangi aksamalar olabilir? İki doz arası süre ne kadar olmalı? 60 yaş üstü için aşı riskli mi? Aşı yeterince güvenli mi? Faz-3 çalışmasından gelen sonuçlar yeterli mi? Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Esin Şenol, Oylum Talu ile konuşuyor.

Türksat 5A, yörüngeye yerleştikten sonra hayatımızda neler değişecek? Türksat 5A’nın önemi ne? Türkiye’nin uzayda kaç uydusu var? Uydular hangi amaçla kullanılıyor, ne işimize yarıyor? Türksat 5A ne işimize yarayacak? Türkiye uzay yolculuğunun neresinde? Türkiye’nin yeni uydusu iletişimde neleri değiştirecek? Uzay savaşları mı geliyor? Uzay, çöplük mü oluyor? Uzay çöpleri nasıl oluşuyor? Uydular ve dünya için risk oluşturuyorlar mı? Astrofizikçi Yrd. Doç. Dr. Selçuk Topal, Burası Haftasonu’nda Oylum Talu’ya değerlendiriyor.