Twitter
Burası Haftasonu - 3 Ocak 2021 (2021 yılında dünyayı neler bekliyor?)
03 Ocak 2021 Pazar Süre: 03:42:08

Haftasonu deyince akla ne geliyorsa, Burası Haftasonu’nda…

Biden yönetimi F35’ler konusunda farklı bir karar alır mı? ABD aşılamada neden yavaş gidiyor? Aşı olanlarda yan etkiler görülüyor mu? Dış Politika Uzmanı Ali Çınar, Burası Haftasonu’nda anlatıyor.

Gökyüzü 2021 için neler söylüyor? 2021 de zorlu mu geçecek? Aşılar salgının sonunu getirecek mi? 2021 yılında dünyayı neler bekliyor? Yeni yılda dünyayı neler bekliyor? 2021’in sayısı ne? Yeni yılın zorluklarını hangi taşlarla dengeleyebiliriz? Bu yılın taşları neler? 2021’in şanslı sayısı ne? 2021’in rengi ne? 2021 hangi burçların yılı olacak? Hangi tarihlerde nelere dikkat etmek gerekiyor? Yeni yılda ekonomide neler olacak? Aşkta yılın en şanslı burcu hangisi? Haftasonu sabahlarının vazgeçilmezi Oylum Talu ile Burası Haftasonu’nda Vedik Astrolog Şebnem Ekşib değerlendiriyor.

Türkiye’de mutasyon virus yayılır mı? 15 kişide tespit edildi, yayılma riski var mı? Mutasyon özellikleri belli mi? Daha bulaşıcı ama az tehlikeli hale gelmiş olabilir mi? Mutant korona için mevcut sosyal mesafe yeterli olur mu? Daha kötü salgınlar yolda mı? Virüsün yapısında neler değişti? Kovid-19’da neler değişti? Virüs artık eskisinden daha mı tehlikeli? Koronavirüs bir yılda ne kadar değişti? Koronavirüs şimdi daha hızlı ve daha tehlikeli mi? Dünyada aşılamada son durum ne? Hangi ülke, hangi aşıyı kullanıyor, aşılama ne aşamada? İlk aşı ne zaman yapılacak? Aşılamanın sonucu ve etkileri ne zaman görülür? Kimlere, hangi aşılar yapılacak? Çin aşısı mı, Alman aşısı mı, İngiliz aşısı mı? Çin aşısının Faz-3 çalışması niçin tamamlanmadı? Aşı olmayanlaran kısıtlama mı gelecek? İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Tıbbi Viroloji Bölümü’nden Prof. Dr. Mustafa Hasöksüz, Oylum Talu ile konuşuyor.

Yılbaşı gelenekleri ne anlatıyor? Noel ile yılbaşı arasındaki fark ne? İslamiyet öncesi Türklerde yılbaşı kutlaması var mıydı? Türkler yılbaşı kutlamalarına ne zaman başladı? Ağaç süsleme geleneği nereden çıktı? Yılbaşında niçin ağaç süslemesi yapılıyor? Noel baba niçin kırmızı giyiyor? Eski Türklerde ağacın önemi neydi? Araştırmacı/Yazar Erhan Altunay, Burası Haftasonu’nda Oylum Talu’ya değerlendiriyor.