Twitter
Burası Haftasonu - 13 Aralık 2020 (Çin aşısının yan etkisi var mı?)
13 Aralık 2020 Pazar Süre: 03:23:08

Haftasonu deyince akla ne geliyorsa, Burası Haftasonu’nda…

Ölüm riskini hesaplayan test var mı? Koronavirüsü kimler daha ağır geçiriyor? Yoğun bakım ve ölüm riski kan testiyle hesaplanabilir mi? Alınan önlemler yeterli mi? Kısıtlamalar etkisini göstermeye başladı mı? Önlemlerde geç mi kalındı? Aşıyla ilgili en önemli tereddüt ne? Aşıların yan etkisi var mı? Aşı kesin çözüm olacak mı? Aşı ne kadar koruyacak? Aşı, ikinci dozunu olmayanlar için risk oluşturabilir mi? Hangi ülke aşı sürecini en iyi yönetiyor? Çin, kendi aşısını kullanıyor mu? Salgın ne zaman sonlanacak? Sınırların açılması aşıya mı bağlı? Haftasonu sabahlarının vazgeçilmezi Oylum Talu ile Burası Haftasonu’nda Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Esin Şenol değerlendiriyor.

Havayı dezenfekte etmek mümkün mü? Koronavirüs havada ne kadar kalıyor? Virüs damlacıkları nasıl bulaşıyor? Temizleme cihazı nasıl çalışıyor? Hava temizleme cihazları virüsü yok edebiliyor mu? Sağlık Teknolojileri Stratejisti Burhan Yıldız ve Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Cengiz Uzun, Oylum Talu’ya anlatıyor.

Hz. Muhammed’in yaşadığı 7. yüzyılda dünya nasıldı? İslam inancının temelinde neler var? Kur-an’ın en önemli mesajı nedir? Yıldız Teknik Üniversitesi Felsefe Bölümü Prof. Dr. Caner Taslaman, Burası Haftasonu’nda değerlendiriyor.