Twitter
Burası Haftasonu - 12 Aralık 2020 (Bakü’den gelen 6’lı platform çağrısı nasıl yankı bulacak?)
12 Aralık 2020 Cumartesi Süre: 03:25:46

Haftasonu deyince akla ne geliyorsa, Burası Haftasonu’nda…

Türkiye’ye hangi yaptırımlar uygulanabilir? Yaptırımlar Türkiye-ABD ilişkilerini nasıl etkiler? Haftasonu sabahlarının vazgeçilmezi Oylum Talu ile Burası Haftasonu’nda Dış Politika Uzmanı Ali Çınar değerlendiriyor.

Hangi aşı daha güvenilir? Aşı ne kadar zamanda etkili oluyor? Aşının etkisini ne zaman göreceğiz? Aşılar yeterince denendi mi? Aşıların uzun dönemde yan etkileri ortaya çıkar mı? İngiltere’de görülen alerjik reaksiyonun nedeni ne? Aşı ne kadar zamanda korumaya başlıyor? Salgının bitmesi için Türkiye’de kaç kişi aşı olmalı? Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastanesi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsmail Balık, Oylum Talu’ya anlatıyor.

Azerbaycan’ın Karabağ zaferi… Bakü’deki görkemli törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. Peki Bakü’den gelen 6’lı platform çağrısı nasıl yankı bulacak? Marmara Üniversitesi Kafkasya Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Okan Yeşilot, Burası Haftasonu’nda değerlendiriyor.

Hangi bitki ne işe yarıyor? Kovid-19 döneminde bağışıklık nasıl güçlendirilir? Hangi bitki nasıl tüketilmeli? Tuzlu suyla gargara işe yarar mı? Çörek otu ne işe yarar? Kara mürver ne işe yarıyor? Çin geveni yaşlanmayı durduruyor mu? Keten tohumu ne işe yarar? Hangi baharat ne kadar tüketilmeli? Tıbbi ve Aromatik Bitki Uzmanı Ayhan Ercan, Oylum Talu ile Burası Haftasonu’nda anlatıyor.

Beklenen yağışlar gelecek mi? Mevsimler mi değişiyor? Su kavgaları mı olacak? Hava temizleyiciler işe yarıyor mu? Burası Haftasonu’nda İTÜ Meteoroloji ve Afet Yönetimi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu değerlendiriyor.