Twitter
Burası Haftasonu - 21 Kasım 2020 (Koronada vaka ve ölümler artıyor, daha sert önlemler gerekli mi?)
21 Kasım 2020 Cumartesi Süre: 03:30:06

Haftasonu deyince akla ne geliyorsa, Burası Haftasonu’nda…

Kısıtlamalar yeterli olacak mı? Vaka ve ölümler artıyor, daha sert önlemler gerekli mi? En çok hangi alanlar tehlikeli? Yeni kısıtlamalar virüsü durdurmaya yetecek mi? Kurallara neden uymuyoruz? Koronavirüs tehlikesi yeterince anlatılamadı mı? Pandemi süreci doğru yönetildi mi? Koronavirüs niçin kontrol altına alınamadı? Koronavirüste ikinci dalga mı yaşanıyor? Kovid-19 geçiren yeniden hastalanır mı? Koronavirüs tedavisi ve ilaçları değişti mi? Aşı kesin çözüm mü? Koronavirüs mutasyona uğrarsa ne olacak? Aşı pandemiyi bitirecek mi? Aşı herkese yetecek mi? Aşıya ne zaman kavuşacağız? Aşıyı yaptırmak zorunlu mu olacak? Haftasonu sabahlarının vazgeçilmezi Oylum Talu ile Burası Haftasonu’nda Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Esin Şenol değerlendiriyor.

Koronavirüse karşı nasıl beslenmeliyiz? Koronavirüsten nasıl korunacağız? Güçlü ve dengeli bağışıklık sistemi için neler yapılmalı? Salgın zamanı nasıl beslenilmeli? Koronavirüsten doğru beslenme ile korunmak mümkün mü? D vitamin nasıl kullanılmalı? Hangi bitkiler koruyor? Koronavirüse karşı hangi bitkiler nasıl tüketilmeli? Ozonterapi nedir? Koronavirüsten ozonterapi ile korunmak mümkün mü? Yürümek yeterli mi? Koronavirüsten egzersizle korunmak mümkün mü? Koronavirüste uykunun önemi ne? Doğru vitamin kullanımı nasıl olmalı? Kovid-19’dan neler öğrendik? Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş, Oylum Talu’ya anlatıyor.

Yangınlar, depremler ve savaşlar anıtları nasıl etkiliyor? Topkapı Sahil Sarayı nasıl yok oldu? Vaniköy Camii eskisi gibi olabilecek mi? Sanat Tarihçisi Hayri Fehmi Yılmaz, Burası Haftasonu’nda değerlendiriyor.