Twitter
Burası Haftasonu - 7 Kasım 2020 (Depremde hangi tür binaların yıkılma riski daha yüksek?)
07 Kasım 2020 Cumartesi Süre: 03:00:00

Haftasonu deyince akla ne geliyorsa, Burası Haftasonu’nda…

Trump mı, Biden mı? Hangi adayın liderlik karizması daha baskın? Seçim kampanyasında iletişimi hangi aday daha iyi yönetti? Trump tutarlı bir karakter mi? Biden’ı açık ara önde gösteren anketler neden yanıldı? Covid-19, Trump’a neler kaybettirdi? Trump’a Covid-19 mu yoksa ekonomi mi kaybettirdi? ABD’de oyları etkileyen gelişmeler nelerdi? Twitter, Trump’I niçin engelledi? Seçimin Covid-19 gölgesinde olması neler değiştirdi? Seçimlere şaibe mi karıştı? ABD’de demokrasi nasıl işliyor, özgürlüğün çerçevesi ne? Haftasonu sabahlarının vazgeçilmezi Oylum Talu ile Burası Haftasonu’nda Akademisyen/Yazar Prof. Dr. Uğur Batı, Fenerbahçe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ece Baban ve Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Sefer Darıcı değerlendiriyor.

İzmir depreminin kahramanları neler yaşadı? Enkazın altında neler yaşandı? Enkaz altındakilere niçin hemen damar yolu açılıyor? Enkaz altındaki İnci Okan’a nasıl ulaşıldı? UMKE Personeli Edanur Doğan ve Kızılay Görevlisi Özlem Tezel, Oylum Talu’ya anlatıyor.

Sisam’daki deprem, İzmir’deki binaları nasıl yıktı? Hasarlı binalar için ne yapılmalı? Hangi binalar yıkılmalı, hangileri güçlendirilmeli? Deprem hangi binalar için tehlikeli? Hangi tür binaların yıkılma riski daha yüksek? İzmir’de yine bu büyüklükte deprem olur mu? Tsunami nasıl oluştu? Bina boşaltılmadan güçlendirme yapılabilir mi? Ev alırken nelere dikkat edilmeli? İTÜ Mimarlık Fakültesi’nden Prof. Dr. Oğuz Cem Çelik ve İTÜ Maden Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ziyadin Çakır, Burası Haftasonu’nda değerlendiriyor.