Twitter
Burası Haftasonu - 12 Eylül 2020 (16 milyon nüfuslu İstanbul depreme hazır mı?)
13 Eylül 2020 Pazar Süre: 03:42:48

Haftasonu deyince akla ne geliyorsa, Burası Haftasonu’nda… Oylum Talu ile Burası Haftasonu alanında uzman konuklar ve ünlü isimlerle gündemin içinden gelişmeleri ekranlarınıza getirmeye devam ediyor.

Maske bağışıklık sağlayabilir mi? Grip aşısı koronavirüse karşı korur mu? Kimler grip aşısı olmalı? Uzaktan tıp eğitimi nasıl olacak? Kovid hastası nasıl tedavi ediliyor? Asemptomatikler ne kadar tehlikeli? Kısıtlamalara geri mi dönülüyor? Sağlık çalışanları neler hissediyor? Maske bizi gerçekten koruyor mu? Koronavirüs artık gençleri mi vuruyor? Çocuklar okula gitmeli mi? Kış mevsiminde salgın nasıl olacak? Sigara açık havada yasaklanmalı mı? Haftasonu sabahlarının vazgeçilmezi Oylum Talu ile Burası Haftasonu’nda Sağlık Bilimleri Üniversitesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Sevda Cömert anlatıyor.

Havaya neler oluyor? Ani sıcaklık düşüşü neden olur? Ani hava değişimleri bilinçli olarak mı yapılıyor? Dünya buzul çağına girse ne olur? Buzul çağına neden giremedik? İklim değişikliği nelere yol açacak? İTÜ Meteoroloji ve Afet Yönetimi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, Oylum Talu’ya değerlendiriyor.

Orman yangınları neden çıkıyor? Orman yangınları nasıl söndürülüyor? Gece müdahale edilebilmesi için ne gerekiyor? Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ertuğrul Bilgili, Burası Haftasonu’nda anlatıyor.

İrili ufaklı depremler ne anlatıyor? Olası İstanbul depremi tetiklenir mi? Tekirdağ’daki deprem, başka fayları harekete geçirir mi? Depreme ne kadar hazırlıklıyız? Yapılması gerekenler ne, nasıl hazırlanacağız? 16 milyon nüfuslu İstanbul için ne yapılmalı? İstanbul depreme hazır mı? Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, Oylum Talu ile Burası Haftasonu’nda değerlendiriyor.