Twitter
Açık ve Net - 23 Kasım 2021 (Dolar artarken ekonomi düzelir mi?)
24 Kasım 2021 Çarşamba Süre: 02:27:25

Cumhurbaşkanı'nın ekonomi planı ne? Ekonomide yeni model mi deneniyor? Dolar neden yükseliyor? Vatandaş için çıkış yolu nedir? Ekonomideki durumun siyasi bedeli olur mu? Enflasyon ve dolar neden artıyor? Merkez Bankası ne demek istedi? Faiz indirimi enflasyonu düşürür mü? Dolar artarken ekonomi düzelir mi?

 

Açık ve Net'te Gürsel Tekin: "'Vatandaşların kaygılarını gidereceğiz' deseler bu başka bir şey. Fakat bu güne kadar söylenen tezlerin hiçbiri tutmadı. Sayın Erdoğan dışında tezler tuttu diyen yok"

 

Açık ve Net'te Prof. Dr. Mehmet Şahin: "Hükümet sonuç alınamayan modeli bırakıyor yerine ihracat, istihdam odaklı bir ekonomi modelini uygulayacağım diyor. 2015'ten beri tartışılıyordu ve bu sefer kararlı"

 

Açık ve Net'te İdris Şahin: "Ekonomi çok yetenekli DEVA kadrolarının işidir. Ülkemiz yangın yeridir. Merkez Bankası'ndaki rezervleriniz güçlü olmazsa dövizi yerinde tutamazsınız, alır başını gider. Ülkede güven ortamı yok"

 

Açık ve Net'te Nagehan Alçı: "Türkiye ciddi bir enflasyonla karşı karşıya... Emeklinin, asgari ücretlinin, memurun muhakkak desteklenmesi lazım. Tek çıkış en az yüzde 40 zam yapmaktır. Asgari ücret en az 5 bin olmalı"

 

Açık ve Net’te Kübra Par soruyor… Konukları;CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Habertürk Yazarı Nagehan Alçı, DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Av. İdris Şahin, Siyaset Bilimci Prof. Dr. Mehmet Şahin ve Dragoman Strateji Başkanı Onur Erim yanıtlıyor.

 

DİĞER KISIMLAR
2. Bölüm
22 Kasım 2021 , Pazartesi
Süre: 02:44:04