Twitter
Açık ve Net - 24 Ekim 2021 (Faiz kararı sonrası kurdaki artış siyasete nasıl yansır?)
25 Ekim 2021 Pazartesi Süre: 02:21:39

"İstenmeyen Adam" doları etkiler mi? Dolar siyaseti nasıl etkiler? Faiz kararı sonrası kurdaki artış siyasete nasıl yansır? Siyaset eliyle dolar düşebilir mi? Dolar alım gücünü nasıl etkiliyor? Dolardaki artış politika etkisi mi? Dövizdeki artışın nedeni ne?

 

Diplomasi krizi mi, siyasi kriz mi? 10 Büyükelçi geri gönderilirse neler yaşanır?

 

Açık ve Net'te Şaban Sevinç: "Vatandaşlar açısından durum kontrolden çıktı. Yarınki Kabine Toplantısı çok önemli. Önümüzdeki süreç için belirleyici olacak. İlk yansımalarını ekonomik olarak göreceğiz"

 

Açık ve Net'te Bülent Kaya: "Döviz artmaya devam ederse Türkiye ucuz iş gücü haline gelecek. İnsanımız telefondan, bilgisayara birçok ürünü almakta zorlanacak. AK Parti'nin Türkiye'yi bu krizden çıkarma şansı kalmadı"

 

Açık ve Net'te Mücahit Birinci: "Vatandaşlarımız müsterih olsun. Ayda 20 milyar dolar ihracat yapıyor ve rekor kırıyoruz. Arttıkça dolar bolluğu yaşanacak ve düşecektir. Belli bir seviyeye çekeceğiz. Bu günler sayılı"

 

Açık ve Net'te Nagehan Alçı: "Şu aşamada rezervlerimiz sağlam değil. Alt ve orta sınıf çok etkilenecek. Doların sürekli oynak olması yatırımcı ve vatandaş açısından Türkiye'yi cazip olmaktan çıkarıyor"

 

Açık ve Net'te Nasuhi Güngör: "Tek bir insan bile geçim zorluğu yaşıyorsa dünyanın her yerinde ve Türkiye'de bunun sorumlusu tabii ki iktidarlardır. Fakat para hareketlerini ve enflasyonu manipüle eden dış faktörler de var"

 

Açık ve Net’te Kübra Par soruyor… konukları; AK Parti MKYK Üyesi – Hukukçu Mücahit Birinci, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya, Bizim TV Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç, Habertürk Yorumcusu Nasuhi Güngör ve Habertürk Yazarı Nagehan Alçı yanıtlıyor.

 

DİĞER KISIMLAR
1. Bölüm
26 Ekim 2021 , Salı
Süre: 02:12:05