Twitter
Açık ve Net - 28 Eylül 2021 (Muhalefet sistem değişikliğini yapacak gücü elde eder mi?)
29 Eylül 2021 Çarşamba Süre: 02:25:36

Akşener neden Başbakanlık istiyor? Akşener'in açıklamaları nasıl okunmalı? Akşener'in hamlesi muhalefeti güçlendirdi mi zayıflattı mı? Muhalefette hangi isim öne çıkıyor? Akşener'in Başbakanlık formülü ne? Muhalefet sistem değişikliğini yapacak gücü elde eder mi? Akşener daha fazla güç mü istiyor? Millet İttifakı hangi aday ve stratejiyle seçim kazanır? Erdoğan'a karşı en güçlü aday kim?

Seçmen ekonomide kime güveniyor? Dolar kuru neden yükseliyor? Muhalefet ekonomiye dair tezleriyle seçmeni ikna eder mi? Seçmen sorunların çözümünde hangi partiye güveniyor?

 

Açık ve Net'te Prof. Dr. Bahadır Erdem: "Sayın Akşener'in ne yapmak istediğini biliyorum. Biz sistem değiştirmek istiyoruz. Şu anki sistemin zararlı olduğunu biliyoruz ve değiştirmek istediğimizin sözünü verdik"

 

Açık ve Net'te Cem Küçük: "Bence Sayın Akşener gerçekçi yaklaşıyor. Sayın Kılıçdaroğlu ile olmayacağını biliyor, kendisinin de kazanamayacağını düşünüyor. Sonunda ikisi de oturacak ve bir aday üzerinde anlaşacaklar"

 

Açık ve Net'te Prof. Dr. Ersan Şen: "Başbakanlık istiyorsa bu sistemde olmadığına göre anayasanın değişmesi lazım. Demek ki aday olmayacak. Kılıçdaroğlu'na 'Siz de olmayın' diyor olabilir"

 

Açık ve Net'te Gürkan Zengin: "Açıklamalarına şaşırdım. 'Erdoğan'a karşı kazanamam' anlamına gelebilir. Kılıçdaroğlu'na 'Aday olma' demiştir. Anlaşılıyor ki öncelik kazanabilecek bir aday bulup Erdoğan'ı devirmek"

 Açık ve Net'te Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu: "Akşener 'Genel Başkanlar' aday olmasın demek istiyor. 'Seçilecek adayla gitmeliyiz' derken bence İmamoğlu'nu işaret ediyor. Çünkü HDP'yi de İmamoğlu üzerinden yakalamak istiyor"

DİĞER KISIMLAR
2. Bölüm
27 Eylül 2021 , Pazartesi
Süre: 02:18:05