Twitter
Açık ve Net - 7 Eylül 2021 ("Millet İttifakı'nda çatlak mı var?)
08 Eylül 2021 Çarşamba Süre: 02:15:27

Laiklik tartışması neden başladı? CHP, Erbaş'ı eleştirmekte haklı mı? Diyaset siyasi mesajlar mı veriyor?

Millet İttifakı’nda çatlak mı var? Asiltürk ile Erdoğan anlaştı mı?

"Anayasamıza göre Diyanet İşleri Başkanı görevini kötüye kullanıyor. Görev alanı belirlenmiş; net 'Siyaset yapamaz' deniliyor. Sosyal medya ile ilgili açıklamaları da anlamlı değil" Açık ve Net'te Dr. Ruşen Gültekin hukukçu gözüyle Erbaş'ın açıklamalarını değerlendirdi

Açık ve Net'te Nasuhi Güngör: "Türkiye'nin bütün olarak yola devam edebilmesini dinden bağımsız olarak ele alamayız diye düşünüyorum. Sosyal medya hakkında görüşü olması doğal. Toplumsal hafızaya katkıda bulunuyor"

Açık ve Net'te Hakan Bayrakçı: "Bir vatandaş olarak Atatürk'e lanet okumuş veya o anlama gelecek şeyler söylemiş birinin hala Diyanet İşleri Başkanı olmasını kabul edemiyorum. AKP Parti'nin böyle şeylere ihtiyacı yok"

Açık ve Net'te Nagehan Alçı: "Sayın Erbaş'ın açıklamalarının Türkiye'ye faydası olmadığını düşünüyorum. Geçmiş Diyanet İşleri Başkanları arasında en radikal açıklamaları yapıyor. Halbuki Türkiye giderek sekülerleşiyor"

Açık ve Net'te Pınar Hacıbektaşoğlu: "Sayın Erbaş 'Neden savaşlar var, İslam'ın temel değerlerini doğru anlatabildik mi?' dedi. Ahlaktan, vicdandan ve adaletten bahsetti. Söyledikleri laikliğe aykırı değil"

Açık ve Net’te Kübra Par soruyor konukları, Hukukçu Pınar Hacıbektaşoğlu, Habertürk Yazarı Nagehan Alçı, Hukukçu Dr. Ruşen Gültekin, Sonar Araştırma Başkanı Hakan Bayrakçı ve Habertürk Yorumcusu Nasuhi Güngör yanıtladı.

DİĞER KISIMLAR
2. Bölüm
07 Eylül 2021 , Salı
Süre: 02:15:54