Twitter
Açık ve Net - 13 Temmuz 2021 (Siyasette denklem nasıl değişiyor?)
14 Temmuz 2021 Çarşamba Süre: 00:00

Açık ve Net'te ilk bölümde Cumhurbaşkanı Erdoğanın Dyarbakır ziyareti ve çözüm süreci konuşuldu... Diyarbakır ziyaretindeki mesaj ne? Yeniden çözüm süreci olur mu? HDP'den muhalefete ittifak mesajı mı? 2023'e giderken siyasette denklem değişir mi?

İkinci bölümde ise Millet İttifakı'nın adayı konuşuldu.

Açık ve Net'te Gazeteci Cem Küçük: "2023'teki seçimler bitene kadar Türkiye'de yeni bir çözüm süreci olmaz. Aslında Sayın Erdoğan Diyarbakır'a da 'Diyarbakır Anneleri' için gitti. Onlara moral vermek istedi"

Açık ve Net'te Prof. Dr. Bahadır Erdem: "İYİ Parti olarak HDP'nin oylarına muhtaç değiliz. Biz ülkemizin bütün vatandaşlarının oyuna talibiz. İktidar olmak için ilkelerimizden taviz vermeyiz, pazarlık içine girmeyiz"

Açık ve Net'te Prof. Dr. Ersan Şen: "Sayın Erdoğan'ın ziyareti fazla büyütüldü. Rize veya Kayseri ziyaretinden bir farkı yok. Yeniden çözüm sürecinin olması an itibariyle imkansızdır"

Açık ve Net'te Araştırmacı - Yazar İdris Kardaş: "Sayın Erdoğan AK Parti seçmenine, Kürtlere, HDP seçmenine bu çözüm sürecini kimin bitirdiğini, Kobani'yi ve birçok meselenin gerçek yüzünü anlattı"

Açık ve Net'te Prof. Dr. Selami Kuran: "Tüm siyasi partiler tüm seçmenlerin oyuna talip olur. Bu doğal. Hiçbir parti oyları çantada keklik görmemeli. 'Kürt seçmenin oyu eşittir HDP oyu' demek doğru değildir"

Kübra Par Soruyor; İYİ Parti Adalet ve Hukuk Politikaları Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Bahadır Erdem, Ceza Hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen, Uluslararası Hukuk Uzmanı Prof. Dr. Selami Kuran, Araştırmacı-Yazar İdris Kardaş ve Gazeteci Cem Küçük yanıtlıyor.

DİĞER KISIMLAR
2. Bölüm
13 Temmuz 2021 , Salı
Süre: 01:44:32