Twitter
Açık ve Net - 21 Haziran 2021 (AYM kapıyı araladı, HDP kapatılır mı?)
22 Haziran 2021 Salı Süre: 02:44:32

Kübra Par’la Açık ve Net’te AYM’nin HDP kararı, CHP’nin yargı paketi çağrıı ve Saadet Partisi’ndeki gelişmeler sonrası ittifak dengeleri masaya yatırılıyor.

 

Açık ve Net'te Resul Tosun: "HDP'nin kapatılması sürpriz olmayacaktır. Fakat saldırıyı HDP'yi kapattırmama yolunda atılmış bir provokasyon olarak değerlendiriyorum. Arkasında emperyalist güçler var”

 

Açık ve Net'te Dr. Ali Haydar Fırat: "Eğer saldırıyı emperyalistler yaptıysa iktidar buna izin vermemeliydi. Oraya katliam için gidilmişti. Bu 'HDP'ye yaradı' demek kabul edilebilir değildir"

 

Açık ve Net'te Gürkan Zengin: "Aralarında ilişki olabilir de olmayabilir de... Alçakça bir saldırı. Kapatma davası ise ayrı bir konu. HDP'nin tavrı ortadadır. PKK'nın siyasi uzantısı gibi davranıyor"

 

Açık ve Net'te Prof. Dr. Selami Kuran: "Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı daha zengin ve güçlü bir iddianameyle Anayasa Mahkemesi'ne müracaat etmiş. İddianame ve ekleri HDP'ye gönderilecek ve ön savunma istenecek"

 

Açık ve Net'te Dr. Ramazan Arıtürk: "İddianameyi inceledim. Çok ciddi hazırlık yapıldığı görülüyor. Türkiye'de hakimlerin, savcıların bağımsızlığı vardır. Aldığı kararlar bağımsız Türk yargısına yaraşır biçimde olur"

Kübra Par soruyor; AK Parti 22. Dönem Milletvekili Resul Tosun, Gazeteci Gürkan Zengin, Akademisyen Prof. Dr. Selami Kuran, İletişim Bilimci Dr. Ali Haydar Firat ve Hukukçu Dr. Ramazan Arıtürk Açık ve Net’te yanıtlıyor.

DİĞER KISIMLAR
1. Bölüm
23 Haziran 2021 , Çarşamba
Süre: 02:42:58