Twitter
Açık ve Net - 13 Haziran 2021 (Erdoğan-Biden görüşmesinin ana gündem maddesi ne?)
14 Haziran 2021 Pazartesi Süre: 02:30:45

Kübra Par’la Açık ve Net’te Erdoğan-Biden görüşmesi öncesi satırarası notlar; Erdoğan-Biden görüşmesinin ana gündem maddesi ne? Biden YPG'ye desteği kesecek mi? Biden'ın Türkiye'ye tavrı değişir mi? Biden için Erdoğan ve Türkiye yönetimi arasında ayrım var mı?seçim barajı, masaya yatırılıyor.

 

Açık ve Net'te Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu: "Görüşmenin genel çerçeve içinde geçeceğini düşünüyorum. Türkiye-ABD ilişkilerinin sorunlu alanlarını 4 başlık altında topluyorum. S-400 öne çıkartılan bir konu"

 

Açık ve Net'te Zeynel Emre: "Toplantıya büyük anlamlar yüklememek lazım. Çünkü belirli anlaşmazlıklar var. Mesela YPG meselesi... YPG, ABD için kullanışlı bir argüman. ABD'nin pozisyon değiştireceğini düşünmüyorum"

 

Açık ve Net'te Ekrem Alfatlı yanıtladı: "ABD'nin uyumlu bir şekilde Türkiye ile masaya oturacağını, çalışma gayreti içinde olacağını düşünüyorum. Bunun için iktidarıyla muhalefetiyle kararlı olup taviz vermemeliyiz"

 

Açık ve Net'te Sanem Oktar: "Diplomasi bir uzlaşma sanatıdır ve diplomasinin içinde çeşitlilik gerekir. Özellikle dış politika konuşurken daha fazla kadının olmasını isterim"

 

Açık ve Net'te Kemal Öztürk: "Devletlerin ilişkileri kişiler üzerinden ziyade çıkarları üzerinden kurulur. Biden için esas sorun; Sayın Erdoğan'ın ABD'nin istediği şeyi vermemesidir"

Kübra Par soruyor, CHP İstanbul Milletvekili Zeynel Emre, Deva Partisi İletişim Başkanı Sanem Oktar, Akademisyen Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, Gazeteci Kemal Öztürk ve BBP Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Alfatlı Açık ve Net’te yanıtlıyor.

DİĞER KISIMLAR
1. Bölüm
15 Haziran 2021 , Salı
Süre: 02:40:23