Twitter
Açık ve Net - 3 Haziran 2021 (Peker'in iddiaları ne anlama geliyor?)
04 Haziran 2021 Cuma Süre: 02:37:40

Kübra Par'la Açık ve Net'te 10 bin dolar alan siyasetçi polemiği, parlamenter sistem tartışmaları ve siyasilerin Kanal İstanbul mesajları masaya yatırılıyor.

 

"Peker olayı siyaset üstü bir meseledir. İllegal suç örgütlerinin bulundukları ülkede siyasi erke bir şekilde sızarak toplumsal bir meşruiyet zemini aradıklarını görmemiz gerekir" Açık ve Net'te Prof. Dr. Selami Kuran organize suç örgütü polemiğini yorumladı

 

Açık ve Net'te Prof. Dr. Serap Yazıcı: "Peker'in açıklamaları devletin geldiği hazin noktayı gösterir. Baştan sona doğrudur diyemem ama adı geçen isimler açıklama yapmalı. Yargının harekete geçirilmesi sağlanmalı"

 

Açık ve Net'te Prof. Dr. Bahadır Erdem: "Halk bilmesi gereken ama kendisinden gizlendiğini düşündüğü bilgileri açıklayanları sever. Mesela Wikileaks belgeleri de böyleydi. Her zaman ilgi çeker ve takip edilir"

 

Açık ve Net'te Mete Han Özkan: "Videoları gençler izliyor. AK Parti seçmeninin yarıya yakını izlememiş olabilir. Anadolu'nun birçok yerinde internet yavaş. Öyle birini tanımıyorlar. Çok etki edeceğini zannetmiyorum"

 

Açık ve Net'te Gürkan Zengin: "İzlenme anketlerinin sonucu ne kadar doğru tartışılır. AK Parti seçmeninin de en az HDP'liler kadar seyrettiğinden eminim. Her kesim izliyor. Bir şekilde AK Parti'yi de yıpratıyor"

 

Kübra Par Soruyor; İYİ Parti Adalet ve Hukuk Politikaları Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Bahadır Erdem, Gelecek Partisi İnsan Hakları Başkanı ve Anayasa Hukuku Uzmanı Prof. Dr. Serap Yazıcı, Boğaziçi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selami Kuran, Avukat Mete Han Özkan ve Gazeteci Gürkan Zengin yanıtlıyor.

 

DİĞER KISIMLAR
1. Bölüm
07 Haziran 2021 , Pazartesi
Süre: 02:29:49