Twitter
Açık ve Net - 18 Mart 2021 (Anayasa Mahkemesi ne zaman karar verir, sonuç ne olur?)
19 Mart 2021 Cuma Süre: 02:42:49

Kübra Par'la Açık ve Net'te HDP'ye açılan kapatma davasından Meclis'teki dokunulmazlık fezlekelerine; muhalefetin HDP mesajlarından partilerin kongre süreçlerine kadar siyasetin sıcak başlıkları masaya yatırılıyor

Açık ve Net'te İsmail Tatlıoğlu: "Seçmeni nereye götüreceğine de iyi bakmak gerekir. Siyaset ciddi bir iştir ve hukuka uymak zorundayız. Partiler terör örgütleriyle irtibatlarını kesmeli"

Açık ve Net'te İhsan Aktaş: "Parti kapatılmasına karşıyım. Fakat HDP'nin iki misyonu var: Ayrılıkçı politikaları sonuna kadar götürmek ve mağduriyetten beslenmek. AK Parti ile HDP arasında yeterince oy ayrışması oldu"

Açık ve Net'te Hukukçu Dr. Ramazan Arıtürk: "Zaman sınırlaması söz konusu değildir. Daha önce 2 yılda da, 10 yılda da bakıldı. Anayasa Mahkemesinin iş yoğunluğuna bağlıdır. İsterse öne çekip 2023'ten önce de bitirebilir"

Açık ve Net'te Yazar Elfin Tataroğlu: "Tekrar parti kurma şansı yakalarlarsa insan kaynağı bulabilirler çünkü oy veren tabanları var. Kuramazlarsa seçmen tepki olarak CHP, Gelecek ve DEVA'ya yönelecektir"

Açık ve Net'te Gazeteci Cem Küçük: "Çözüm Süreci yanlış değildi, doğruydu. Bitiren ABD ile birlikte FETÖ ve PKK oldu. Parti kapatmak savunulacak bir şey değil ama HDP kapatılma adına her şeyi yapıyor"

Kübra Par soruyor; İYİ Parti TBMM Grup Başkanı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, Hukukçu Dr. Ramazan Arıtürk,  Kamuoyu Araştırmacısı İhsan Aktaş, Yazar Elfin Tataroğlu ve Gazeteci Cem Küçük yanıtlıyor

DİĞER KISIMLAR
1. Bölüm
22 Mart 2021 , Pazartesi
Süre: 04:14:28