Twitter
Açık ve Net - 15 Şubat 2021 (Irak ve Suriye'de PKK nasıl biter?)
16 Şubat 2021 Salı Süre: 02:45:34

Kübra Par’la Açık ve Net’te tüm detaylarıyla Kuzey Irak operasyonu konuşuluyor…

 Irak ve Suriye’de PKK’yı kim destekliyor?

“Pençe-Kartal 2” operasyonu neden önemli? Gara Operasyonu’nun iç ve dış poltikaya etkisi ne olacak? ABD'nin şartlı başsağlığı mesajı ne anlama geliyor?

Açık ve Net'te İYİ Parti'li Şenol Sunat: Gara'ya yapılan operasyon stratejik olarak önemliydi. Emperyal güçlerin hedefleri var. Türkiye üzerine oyun oynanıyor. Irak'taki oluşumu, Fırat'ın doğusunda da yapmak istiyorlar. Buna izin vermemeliyiz"

"ABD'nin tavırları karşısında şaşırmayalım. Sadece PKK, DEAŞ ve FETÖ ile savaşsaydık böyle olmazdı. Arkasındaki gücü bilelim. ABD'nin Büyük Ortadoğu Projesi yüzünden başımızdaki bela devam ediyor" Açık ve Net'te Dr. Doğu Perinçek, Gara Operasyonu'nu değerlendirdi

"ABD ile 2013'ten beri vekalet savaşı yürütüyoruz. PKK'nın yanında oldukları belli. Demokrasiyi savundukları yalan. Doğrudan ya da dolayı olarak terörü desteklemeye devam ediyorlar" Açık ve Net'te Prof. Dr. Mehmet Şahin, ABD'nin PKK konusundaki tavrını yorumladı

Açık ve Net'te Gazeteci Gürkan Zengin: "ABD, İsrail'in yüksek güvenlik stratejik çıkarları açısından bölgeyi yeniden dizayn etmeye çalışıyor. Türkiye, Irak, Suriye ve İran'ı aynı anda kontrol edebileceği bir sistem kurmaya çalışıyor. Olay bu"

Açık ve Net'te Dr. Özgür Tör: "Teröre karşı kararlılık önemli. Türkiye de var gücüyle karşı çıkıyor. Daha idealini de yapmaya çalışmalıyız. Bence asıl nokta; Irak ve Suriye'nin bir bütün olduğunu hem bizim hem dünyanın kabul etmesinden geçiyor"

Kübra Par soruyor; İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Şenol Sunat, Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek, Gazeteci Gürkan Zengin,  Siyaset Bilimci Prof. Dr. Mehmet Şahin ve Emekli Tuğgeneral Dr. Özgür Tör yanıtlıyor.

DİĞER KISIMLAR
1. Bölüm
17 Şubat 2021 , Çarşamba
Süre: 02:40:21