Twitter
Açık ve Net - 18 Ocak 2021 (HDP,CHP ve İYİ Parti arasında kırılma noktası yaratır mı?)
19 Ocak 2021 Salı Süre: 02:47:41

Kübra Par'la Açık ve Net'te; Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum'un "Milli yargı" vurgusundan İYİ Parti Lideri Akşener'in "Millet ittifakı'nın adayı seçilecek" açıklamasına; Rusya ile ikinci S-400 paketi görüşmelerinden, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "adımlarımızı izin alarak atmayız" açıklamasına kadar siyasetin sıcak başlıkları masaya yatırılıyor...

Açık ve Net'te Gazeteci Nagehan Alçı: "Kısır döngüden kurtulmamız gerek. Sorunlarla karşılaşınca hemen çareyi sandıkta görmek yanlıştır. Bence erken seçim olmaz. Zorluklar varsa bununla ilgili muhalefet fikir üretmeli ve 2023'deki seçimi beklemeli"

Açık ve Net'te Prof. Dr. Mehmet Şahin: "Millet İttifakı sadece seçim ittifakıydı. Şimdi seçimi gündeme getirerek var olan ittifakı ayakta tutmak ve yeni üyeler katmak istiyorlar"

Açık ve Net'te Dr. Sinan Oğan: "Erken seçim olacağına inanmıyorum. Hükümet, 2023'e kadar çok rahat yürütebilir. Şu anki muhalefet yapısı hükümeti zorlayacak durumda değil. Ancak, Sayın Erdoğan kendisine uygun bir seçim sistemi yaratırsa olabilir”

Açık ve Net'te CHP Milletvekili Bülent Tezcan: "Bir an önce seçim olması gerektiğini düşünüyoruz. Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı önemli değil. Seçime milletin sorunlarını çözme odaklı yaklaşıyoruz. Esnaf zor durumda, eğitimin hali malum. Seçimden başka seçenek yok"

Kübra Par soruyor; Siyaset Bilimci Prof. Dr. Mehmet Şahin, CHP Aydın Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Bülent Tezcan, Türksam Başkanı ve 24. Dönem Milletvekili Dr. Sinan Oğan İle Gazeteci Nagehan Alçı yanıtlıyor

 

DİĞER KISIMLAR
1. Bölüm
20 Ocak 2021 , Çarşamba
Süre: 02:50:09