Twitter
Teknoloji artık yeşil sahada! Futbolda video hakem dönemi başlıyor
02 Ağustos 2018 Perşembe

Teknoloji artık yeşil sahada. 2018 Dünya Kupası'nda uygulanan video hakem sistemi, yeni sezonda Türkiye'de de olacak. Sistem, Türkiye Futbol Federasyonu'nun Riva'daki merkezinden yönetilecek. Sistem, hakemlerin verdiği hatalı kararları en aza indirgemeye yardımcı olacak. Video hakem sistemi gol, penaltı, yanlış oyuncuya kart verilmesi ve kırmızı kart gibi durumlarda devreye girecek. Verilen karar hatalıysa video hakem, maçın orta hakemi ile iletişime geçecek ve pozisyonu incelemesini önerecek. Son kararı yine maçın orta hakemi verecek.

Süper Lig'in genç hakemlerinden Alper Ulusoy, yeni sistemle üzerlerindeki baskının azalacağını düşünüyor. Ulusoy, "Sahada hataları azaltacağından eminiz. Özellikle de herkes tarafından kabul edilen, yüzde 100 skandal hataları azaltacağından eminiz. Bunun için çalıştık. Önümüzdeki haftadan itibaren de, Türkiye'de Süper Lig'de bu uygulamaya başlayacağız" dedi.

Geçen sezon verdiği tartışmalı kararlarla gündem olan hakem Ali Palabıyık ise, futbol ortamının artık daha güvenilir olacağını söyledi. Hataların azalacağını belirten Palabıyık, "Herkesin sisteme olan inancı, Dünya Kupası ile birlikte en üst seviyeye çıktı. Herkes biliyor ki, eğer sahada bir hakem bir pozisyonu kaçırırsa video hakem ya da video yardımcı hakem bunu asla kaçırmayacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Video hakem sisteminin Türk futboluna neler katacağını zaman gösterecek.

HABER: AYHAN ŞENSOY