Twitter
Almanya, Mesut Özil'i konuşuyor! Türk Milli Takımı'nda oynayabilir mi?
24 Temmuz 2018 Salı

Almanya Futbol Federasyonu, Mesut Özil'in milli takımı bırakmasıyla ilgili bir açıklama yaptı. Federasyon, ırkçılıkla ilişkilendirilmelerini kabul etmedi. Bu arada Mesut Özil'ê takım arkadaşlarından destek sürüyor.

Almanya'da Mesut Özil'in milli takımı bırakmasının yankıları sürüyor. Almanya Futbol Federasyonu konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Mesut Özil'in kendisine ırkçılık yapıldığı yönündeki iddialara yanıt verdi. Açıklamada, "Mesut Özil, Almanya formasıyla 92 maça çıktı. 2014 Dünya Şampiyonluğu'nda büyük pay sahibiydi. Bu nedenle Almanya Futbol Federasyonu olarak gösterdiği üstün performanstan dolayı kendisine minnettarız. Ancak Almanya Futbol Federasyonu'nun ırkçılıkla ilişkilendirilmesini kabul etmiyoruz. Mesut Özil milli takıma devam etseydi, mutlu olurduk ancak kararına saygı duyuyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Bu arada yıldız oyuncuya takım arkadaşlarından destek sürüyor. Mesut Özil'e bir destek de milli takımdan arkadaşı Lukas Podolski'den geldi. Polonya asıllı Alman oyuncu, Twitter hesabından Mesut Özil ile bir fotoğrafını paylaştı ve, "Seninle takım arkadaşı olmak her zaman büyüleyiciydi. Her zaman mutlu ol ve pozitifliğini koru" ifadelerini kullandı.

Öte yandan sosyal medyada Özil'e Türk Milli Takımı'nda oynaması için çağrılar yapılıyor. Mesut Özil'in Türk Milli Takımı'nda oynaması için öncelikle Alman vatandaşlığından çıkması gerekiyor. Türk pasaportu da taşıyan Özil'in daha sonra FIFA'ya ay yıldızlı formayı giymek için başvurması lazım... Ancak FIFA bu talebi değerlendirip olumsuz bir karar da verebilir.