Twitter
01 Nisan 2021 Perşembe

Veyis Ateş’le Türkiye’nin Nabzı’nda CHP Lideri’nin erken seçim tahmini, AYM’nin HDP kararı ve Sağlık Bakanı’nın kongre açıklaması masaya yatırılıyor.

"AYM bir kişi yargılanıyormuş gibi siyasi parti kapatma davasına bakıyor. Bazı eksikler var. İddianamede ortaya koyduğun maddi vakaları anladım fakat bunları partiyle ilişkilendir, bir daha gel diyor" Türkiye'nin Nabzı'nda Prof. Dr. Ersan Şen, AYM'nin kritik HDP kararını yorumladı

Türkiye'nin Nabzı'nda Sağlık ve Turizm Eski Bakanı Bülent Akarcalı: "Kurumlarla uğraşarak Türk siyasetini yönlendirme şansınız yok. Seçmenin iradesi önemli. Diyelim HDP'yi kapattık, peki aldığı oylar ne olacak?"

Türkiye'nin Nabzı'nda Gazeteci Deniz Zeyrek: "Usul eksiklikleri giderildikten sonra süreç devam eder. Gelecekte de kapatma davasını konuşmaya devam ederiz. Yargı camiasıyla görüşmemden izlenimim kapatmanın gerçekleşeceği yönünde"

Türkiye'nin Nabzı'nda CHP'li Gürsel Erol: "Bizler milletvekili adayı olurken Yüksek Seçim Kurulu'na adli sicil kaydı sunarız. Onların görevlerinden biri adayların yeterliliğine bakmaktır. YSK terörle bağları varsa bu kişilere nasıl müsaade etti?"

Türkiye'nin Nabzı'nda Kemal Öztürk: "Yargı açısından parti kapatılma şartları doğmuşsa elbette kapatılmalı. Fakat bunun çözüm olmadığını yaşayıp göreceğiz. Anayasa Mahkemesi'nin etki altında kalmadan canımızı acıtsa da cesur bir karar vereceğini düşünüyorum"

Veyis Ateş soruyor; CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Sağlık ve Turizm Eski Bakanı Bülent Akarcalı, Hukukçu Prof. Dr. Ersan Şen, Gazeteciler Kemal Öztürk ve Deniz Zeyrek Türkiye’nin Nabzı’nda yanıtlıyor.