Twitter
25 Şubat 2021 Perşembe

Afşin Yurdakul ile HT 360 Gece'de iç ve dış siyasetin etkileşimi konuşuluyor

Mart’ta beklenen AB Zirvesi, ABD ile gerilim, yaptırım gündemi.... Türkiye’de reform ve anayasa tartışmaları bunlardan nasıl etkileniyor?  Brüksel ve Washington Türkiye’yi nasil izliyor?  İç ve dış gelişmeler önümüzdeki dönemde siyaseti ve ekonomiyi nasıl etkiler?

HT 360 Gece'de Doç. Dr. Çiğdem Nas: "Gelecekte birçok işin otomasyona geçeceğini görüyoruz. Bu da işsizlik sorununa yol açacak. Teknolojiye adapte olmak şart. Değişime ayak uyduramayanlar bağımlı hale gelecek"

"Türkiye iç siyaset dengesini dışarıdaki politikaya nasıl uyduracak? Asıl mesele bu. Teknoloji ve yapay zeka ekonominin her alanına yerleşiyor. Buna da hazırlıklı olmalıyız" HT 360 Gece'de Prof. Dr. İlyas Topsakal, AB-ABD geriliminin ekonomiye etkisini yorumladı

HT 360 Gece'de Prof. Dr. Zeynep Oktav: Küreselleşme ve pandemi gösterdi ki; hiçbir ülke diğerinden bağımsız hareket edemiyor. En büyük ticaret hacmine sahip olduğumuz Almanya ile ilişkilerin de daha iyiye gideceğini düşünüyorum"

HT 360 Gece'de Prof. Dr. Hasan Köni: "F-35'lerin alınması için ABD'de hukuk bürosu tutulmuş. Bu da S-400'lerin kenara koyulması demek. Türkiye'nin ince ipte yürümesi gerekiyor. Şu anki eğitim düzeyiyle de işimiz zor"

Afşin Yurdakul soruyor, Siyaset Bilimci Prof. Dr. Hasan Köni ve Akademisyenler Prof. Dr. İlyas Topsakal, Prof. Dr. Özden Zeynep Oktav ve YTÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çiğdem Nas yanıtlıyor